Avelina i Pisan jelen u Močvari

Avelina

Vrelo zvuka 26. travnja poziva vas na koncert dvaju mladih regionalnih world music bendova – Aveline iz Sjeverne Makedonije te Pisan jelen iz Hrvatske.

Grupa Avelina počela je kao solo projekt Sare Aleksandrovske (udaraljke, tamburin) kojoj su se kasnije priključili Tijana, Damjan, Nikola i Ilija koji trenutno čine postavu grupe. Glazba koju oni izvode najlakše bi se mogla nazvati dark folkom, a Avelina sigurno predvodi novu makedonsku world music scenu zajedno s grupom Perija koju smo u Močvari gledali prošle godine. No, stilski bi se Avelina lakše mogla povezati s grupom Vartra koja je održala nezaboravan koncert u veljači ove godine.

Istražujući korijene makedonskog folklora u potrazi za glazbenim nadahnućem i vezom između suvremenih glazbenih trendova i tradicionalnih narodnih motiva, zajedno otkrivaju mnoštvo iznenađujućih sličnosti i razlika, koje naglašavaju jedinstvenost makedonskog folklora. Upravo to pronaći ćete u pjesmama grupe Avelina, benda koji nastoji brisati granice i graditi mostove koji će spajati tradiciju i moderan život.
Avelinini nastupi nude jedinstveno iskustvo, osim klasičnog koncertnog nastupa tu je i svojevrsna glazbena meditacija u kojoj se publika poziva da se pridruži mantričkom pjevanju zajedno s bendom.

Pisan jelen je rock etno bend iz Zagreba koji obrađuje slavensku tradicijsku glazbu dajući joj novo ruho autorskim melodijama i ritmovima uz pretežno autentične vokalne melodije. Vokalna linija isprepletena je žešćim instrumentalnim zvukom rocka stvarajući neku novu atmosferu i priču minulih vremena. Bend je osnovan 2018., a sastoji se od pet članova: Neven Nikolić (bubnjevi), Darko Demšić Rudi (bas), Luka Kovač (gitara), Marko Krstanović (gitara) i Branka Horvat (vokal).

Pisan jelen jedan je od svojih prvih koncerata održao upravo u sklopu programa Vrelo zvuka u rujnu 2021. godine. Sada se vraćaju da pokažu koliko su sazreli te da se s pravom mogu nazvati jednim od zanimljivijih mladih hrvatskih etno projekata.

Vrata 20h, koncert 21h
Upad u pretprodaji: 6 €/45,21 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 8 €/60,28 kn

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X