B’s FUNstallation i Tamara Obrovac Quartet u Tvornici kulture

Ožujak u bojama jazza

U Tvornici kulture 29. ožujka očekuje vas dvostruka poslastica u jednoj večeri: sjajni B’s FUNstallation u 19:30, a potom jedna i jedinstvena Tamara Obrovac sa svojim Tamara Obrovac Quartetom u 20:30 sati.

B’s FUNstallation

Pod nazivom B’s FUNstallation krije se šest glazbenika mlađe hrvatske jazz generacije, koje je trubač Zvonimir Bajević okupio u proljeće 2012. godine. Ovaj dinamični sastav, koji potiče autorsko stvaralaštvo svih članova, prirodno je izrastao iz njihovog dugogodišnjeg zajedničkog prijateljevanja i muziciranja u različitim projektima (Elvis Stanić Group, Jazz Me Do Quintet, Satellite Quartet, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Jazz orkestar HRT-a, HGM Jazz orkestar Zagreb, The Problems, Vedran Ružić sekstet, Lasse Lindgren Big Constellation, The Bonebomb, Big band RTV Slovenija itd.).

Njihov treći i najnoviji album Hold On (Mast produkcija, 2022.) bandleader Bajević opisuje kao “mali dodatak proteklom vremenu iza nas, koje je bilo sve samo ne normalno i uobičajeno, ali nam je dalo priliku da zastanemo i opet se okrenemo sebi”. Bend je u to vrijeme također proživio neke unutarnje promjene, koje su generirale novu energiju i zvuk, te samim time promijenile i njegov izričaj, zadržavajući dobar duh i optimističnu poruku koju kroz svoju glazbu odašilju slušateljima.

Zvonimir Bajević – truba, krilnica
Mario Bočić – tenor saksofon
Davor Doležal – gitara
Luka Žužić – klavir, klavijature
Goran Rukavina – kontrabas, el. bas gitara
Borko Rupena – bubnjevi

Tamara Obrovac Quartet

Ovaj ansambl djeluje u neizmijenjenoj postavi od 1997. godine kada je izdan njihov prvi album Ulika, na kojem skladateljica i vokalistica Tamara Obrovac po prvi put predstavlja nov način razmišljanja i skladanja, uspješno spajajući istarski dijalekt i glazbeni duh s univerzalnim jazz izričajem u svoj jedinstveni stil, po kojem postaje prepoznatljiva na domaćoj i međunarodnoj jazz sceni. Tijekom posljednjih 25 godina kvartet je nastupao na mnogobrojnim pozornicama jazz festivala i klubova (npr. Jazzahead Bremen, Dusseldorfer Jazz Rally, Jazz au Chellah Maroko, Luneburger Jazz Nights, Jazz Festival Steyr, Porgy&Bess Beč, Jazz meets world Prague itd.) te uspješno osvojio simpatije publike i pohvale kritike.

Na ovom koncertu kvartet će predstaviti svoj novi album Nuvola (Cantus, 2023.) sačinjen od novih Tamarinih skladbi, s kojima ostaje vjerna spoju Istre i jazza, a koje ovaj sastav sjajnih glazbenika izvodi s radošću muziciranja ostvarenom kroz neomeđenu slobodu izričaja, virtuoznost, humor i improvizaciju.

Tamara Obrovac – glas, skladbe
Matija Dedić – klavir
Žiga Golob – kontrabas
Krunoslav Levačić – bubnjevi

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X