Čipkice i Kosan u Vintage Industrial Baru

Čipkice

U srijedu 24. svibnja u Vintage Industrial stižu ženski vokalno etno ansabml Čipkice te novi psihonautični sastav Kosan.

Čipkice su ženski vokalni etno ansambl aktivan od 2008. Osnovala ih je glazbenica Lidija Dokuzović, a trenutno ih vodi Jana Valdevit.
Tijekom petnaest godina kontinuiranog djelovanja sudjeluju na brojnim festivalima i humanitarnim manifestacijama te surađuju s drugim domaćim glazbenicima poput Veje, Afiona i Ede Maajke.

Njihov repertoar uključuje hrvatske i međunarodne tradicijske pjesme reinterpretirane na suvremen i dinamičan način.
Vezane zajedničkom ljubavlju prema hrvatskoj, ali i međunarodnoj tradicijskoj glazbi, Čipkice na svojim nastupima zajedno s gostujućim glazbenicima pletu šaroliko platno i redovito oduševljavaju publiku svojim vokalima i energijom.

Kosan je multidimenzionalni, glazbeni sastav uronjen u istraživanje međuharmonijskih, ritmičkih odnosa svjetske melodijske etnografije u interstelarnom prostoru.

Sastavljen od modularnih glazbenih jedinica ovaj sastav transformira prostor i vrijeme kupkom eksplozivnih balkanskih melosa, psihonautičnih pejsaža i plesnih vibracija u transpersonalno iskustvo dostupno svima.

Pomno osluškujući vibracije publike Kosan djeluje kao portal između svjetova, propitkujući ljudsku svijest i duhovnost kroz frekvencijska strujanja unutar glazbenih vrijednosti.

Vrata 20:00, koncert 21:00
Karte 7,00 € / 9,00 €

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X