Crime & the City Solution u Boogaloou

Crime & the City Solution u Boogaloou

Svjetske alter rock legende Crime + the City Solution dolaze po prvi puta u Hrvatsku! Koncert će se održati u zagrebačkom Boogaloo Clubu u subotu 25. lipnja.

Ljubimci svjetski poznatog redatelja Wima Wendersa koji ih je uvrstio u svoj kultni film “Nebo nad Berlinom”  te na soundtrack filma “Untill The End Of The World” s pjesmom “The Adversary”, predvođeni karizmatičnim Simon Bonneyjem osnovani su davne 1977. godine u Sydneyu kad je Simon imao svega 16 godina. Od 1977. do 1979. godine su imali velik utjecaj na ključne osobe rane melburnske art-punk/post punk scene. Godine 1984. Simon odlazi u London i sa briljantnim bivšim gitaristom grupe The Birthday Party, benda Nicka Cavea prije solo karijere, Rowlandom S. Howardom, svojim bratom Harryjem Howardom na basu i Epic Soundtracks na bubnjevima osnivaju londonsku verziju Crime + the City Solution. Dvije godine kasnije, nakon što su obišli Europu, UK i SAD te objavili nekoliko EP-ja i album, ova postava dosegla je svoj zenit u svom finalu u povijesnoj izvedbi “Six Bells Chime” pjesme u kinematografskom remek djelu Wima Wendersa “Himmel Uber Berlin” (Nebo nad Berlinom”).

Bonney je rekao da se njegov pravi glas i definitivan zvuk koji je tražio pojavio sa sljedećom, berlinskom inkarnacijom Crime & the City Solution, koja je snimila tri studijska albuma i jedan live album između 1986. i 1991. godine. Sada sa eksperimentalnim zvukom, koji je se udaljio od korijena post punk scene u Melbourneu i preuzeo istraživački glazbeni pristup. Ta postava je bila 50% Berlinčana i sadržavala je Alexandera Hackea iz Einstürzende Neubauten na gitari, bivšeg DAF / Liaisons Dangereuses elektroničkog genija Chrisla Haasa na starinskom Korg patchbay synthu i free jazz Thomasa Sterna. Postavu su upotpunili član Bad Seedsa, Australac Mick Harvey (prvo na gitari a kasnije na bubnjevima), te Bonneyjev dugogodišnja lirska suradnica Bronwyn Adams na violini.

Godine 2012., sada sa sjedištem u Detroitu, bend se vratio sa svojim petim studijskim albumom, “American Twilight” kojeg su kritičari opisali ovako: “koliko elegija američkog sna koji je pretvoren u globalnu noćnu moru, toliko i prokleto fini rock & roll album” (The Quietus).

Simon Bonney i Bronwyn Adams najavili su povratak u Europu nakon desetogodišnje pauze, a najnovije utjelovljenje benda uključuje Bonneyja na vokalu, Bronwyn Adams na violini, prateće vokale i loopove vrlo cijenjenog australskog bubnjara iz Berlina Chrisa Hughesa, gitarističkog maestra Georgia Valentina, berlinskog basista Barona Anastisa i dugogodišnjeg suradnika i prijatelja, gitarista i pijanista iz Melbournea Donalda Baldieja.

Jedini nastup Crime + the City Solution u našim krajevima je bio 16. rujna 1988. na festivalu “Novi rock” gdje su nastupili kao headlineri jedne od dviju večeri. Zanimljivo je da je tada gitaru svirao Kid Congo iz Gun Club / The Cramps koji je zamjenjivao Alexandera Hackea. Također postoji kasetno izdanje snimke tog nastupa koji je obajvio pod nazivom “Live in Ljubljana” slovenski izdavač ŠKUC-ROPOT.

Nemojte propustiti ovaj jedinstven koncert koji je prava poslastica za sve fanove The Birthday Party, Nicka Cavea i Einsturzende Neubauten. Cijene ulaznice iznose 190 kn, a na dan koncerta 210 kn. Ulaznice se mogu kupiti preko Entrio.hr on line i na Entrio prodajnim mjestima, dok će se hard tickets (ulaznice sa sličicom) moći kupiti od 05.04.2022. u Boogaloo Caffe Baru – Ul. grada Vukovara 68 (od 10:00 – 16:00, ulaz iz Ivana Lučića), Dirty old shopu (također i online) – Tratinska 18, Rockmarku – Hrvatske bratske zajednice 4 (također i online) u Zagrebu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X