Otkazano: Daikaiju u Močvari

Daikaiju

Zbog ozljede člana benda, otkazan je nastup benda Daikaiju koji se trebao održati večeras u Močvari. Bubnjar Blast-Man pretrpio je ozljedu na nastupu u Nišu, zbog čega je bend morao odustati od koncerata na Exit Festivalu i u Zagrebu, no očekuje se da će na Tam Tam Festivalu svirati 12. srpnja, ali u kampu, umjesto na igralištu kako je predviđeno.

Japanska riječ ‘kaiju’ označava golema čudovišta iz popularnog istoimenog žanra čiji je najslavniji predstavnik zasigurno drug Godzilla, ikona pop kulture i vjerojatno najslavniji proždiratelj Tokija u modernoj filmskoj povijesti.

Japansku riječ ‘kaiju’ naći ćete u imenu američkog surf-rock benda Daikaiju, odreda koji čine četvorica maskiranih divljaka iz Alabame, a klubovi u kojima nastupaju poslije njihovih koncerata doista izgledaju kao da je kroz njih prošao Godzilla ili barem njegov daljnji srodnik, agresivni Gamera.

Daikaiju svoje koncerte vole nazivati “napadima”, a svi oni koji su sudjelovali njihovim ranijim napadima na zagrebačke klubove (a bilo ih je nekoliko), znaju da se razina čistog kaosa koja se odvija na, ispred i oko pozornice za vrijeme njihove svirke može mjeriti s tek rijetkim fenomenima, kao što su možda napadi Mothre ili troglavog Ghidore.

U Vintageu su se pentrali po nosećim gredama na stropu kluba, u Attacku su hodali po ljudima, u Močvari su se zabavljali s konstantnim pomicanjem bubnja za vrijeme svirke, ali ono po čemu su najpoznatiji svakako je vatromet koji svaki put prirede polijevanjem bubnja benzinom i paljenjem činela te sviranjem na gorućem instrumentu.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X