Damirov Django Group u Lisinskom

damirov Django Group

Damirov Django Group nastupa u Maloj dvorani Lisinskog 17. svibnja i tom će prilikom izvoditi pjesme s nedavno objavljenog LP-a “Smile”. Uz brojne goste s kojima je Damir Kukuruzović surađivao tijekom svoje karijere, na koncertu će gostovati i vodeći nizozemski gitarist Paulus Schäfer.

Jedna od neizostavnih pjesama s repertoara je i novi singl s albuma „D(j)evojko mala“. Riječ je o pjesmi koju su osamdesetih godina proslavili kultni Idoli, a ustvari je nastala za potrebe filma “Ljubav i moda” davnih šezdesetih godina 20. stoljeća u izvedbi poznatog glumca Vlastimira Đuze Stojiljkovića.

Pjesma “D(j)evojko mala” je inače i prva vokalna izvedba Damir Kukuruzović Django Group, benda koji je oduvijek “koketirao” s filmskom glazbom. Stoga je veliki dio repertoara vezan upravo uz glazbu iz filmskih uspješnica poput: „Chocolat“, redatelja Lassea Hallströma s Johnnyjem Deppom i Juliette Binoche, u kojem se pojavljuje kompozicija „Minor Swing“ Djanga Reinhardta i Stéphanea Grappellija, potom „Midnight in Paris“ Woodyja Allena u kojem se pojavljuje pjesma „Je suis seul ce soir“ autora Paula Duranda, Jeana Casanove i Rose Noël. Tako je i s LP-a „Smile“, istoimena kompozicija koju je u originalu napisao Charlie Chaplin, korištena kao glazbena podloga u filmu „Modern Times“.

Damir Kukuruzović, jazz gitarist, dobitnik brojnih glazbenih priznanja i najistaknutiji hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta, naglo nas je napustio u prosincu 2020. ostavivši za sobom bogatu glazbenu ostavštinu i svoj Django Group koji je utemeljio 2005. i od tada su bili neizostavni dio svih relevantnih festivala u zemlji i inozemstvu.

Nakon smrti gitarističkog virtuoza, band nastavlja s radom pod imenom Damirov Django Group, u kojemu su: Bruno Urlić – violina, Juraj Markač – gitara, Paul Kempf – klavir, Miroslav Čehaić – gitara, Željko Bilbija – bas, Goran Brebrić – cajon.

Ulaznice za koncert: https://ulaznice.hr/web/event-browse/1/34196

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  
Idi na Vrh
X