Dave Lee, poznatiji kao Joey Negro u Petom kupeu

Dave Lee (Foto: promo)

Legendarni Dave Lee je među najtraženijim autorima na house i disco sceni. Uz njega u subotu 16. rujna nastupa i bostonski disco znalac i maestro remixeva KON

Bio je jedan od prvih producenata koji su uključili disco elemente u house glazbu, a kažu da nitko ne tretira groove s toliko brige i pažnje kao Dave Lee. Od 1988. stvara i zagovara soulful, disco i vokalni house, a još uvijek ga se smatra jednim od najvjerodostojnijih i najtraženijih autora na globalnoj sceni. Legendarni DJ, producent i remikser Dave Lee, nekad poznatiji kao Joey Negro, stiže u subotu, 16. rujna u Peti Kupe na novo izdanje programa Discoton.

Tijekom 90-ih i 2000-ih pa sve do danas, Dave Lee je producirao nevjerojatan broj ploča i remikseva pod raznim imenima i za neke od najvećih svjetskih izvođača, uključujući Roxy Music, Boba Marleya, Pet Shops Boys, Dianu Ross, Grace Jones, Lionela Richieja i Mariah Carey. Uz autore kao što su Nile Rodgers, Daft Punk, Jamiroquai i Dimitri from Paris, jedan je od najvažnijih promotora disca u 21. stoljeću.
I nakon više od tri desetljeća aktivnosti, diskografija Davea Leeja nedvojbeno je jedna od najimpresivnijih u dance glazbi, dok mu je duboko razumijevanje kao selektora na plesnom podiju osiguralo status jednog od najvažnijih izvođača plesne glazbe svih vremena.

Uz njega, u ovom izdanju Discotona nastupa još jedan veliki disco znalac. Posvećeni glazbeni rudar, maestro remixeva i selektor iz snova samo su neki od epiteta kojima se diči KON. King of Nothing, kako se sam prozvao, ima veliko iskustvo skupljanja ploča još od 1976. godine. Kao mlađi tinejdžer bio je fasciniran umijećem majstora hip hopa što ga je navelo da se i sam okuša u vještinama miksanja, a u ranim 90-ima i u produciranju glazbe.

Nakon što je udahnuo novi život i nekim klasičnim pločama, obuzela ga je strast prema remiksiranju po čemu je poznat i danas. Njegovi remixevi za izvođače kao što su Chaka Khan, Donna Summer i George Benson imaju mitski status, a sposobnost navigiranja plesnim podijem dovela ga je u najpoznatije svjetske klubove.

Pravu podršku pružit će im Ilija Rudman i Antonio Zuza, najveći zagovaratelji disco zvuka u ovim krajevima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X