Dub Contact u Attacku

Dub Contact

Klub Attack predstavlja session nazvan Dub Contact CONTACT koji će se održati 30. rujna s početkom od 21 h.

Nastupaju:

KING PHARAOH AKA HENRY SKENG

Henry Skeng britanski je dub producent stacioniran u Londonu. Kao reggae/dub producent, selector i engineer, Henry je dio ekipe priznatog Channel One Soundsystema, a njegove produkcije redovito se nalaze u selekcijama istoimenog soundsystema, kao i u selekcijama legendarnog Jah Shake, Iration Steppasa i drugih. Činjenica da navedena imena pronalaze mjesta u svojim selekcijama za Henryjevu produkciju, upućuje na kvalitetu i ozbiljan pristup radu, a posebno veseli činjenica da je riječ o mladom producentu čije vrijeme tek dolazi. Henry potpisuje nekoliko izdanja na Jah Militant etiketi, koje je izdao pod pseudonimom King Pharaoh, a posljednje izdanje Complicity, koje je ko-producirao s legendarnim Dougiejem Consciousom, izašlo je na cijenjenom Counscious Sounds labelu. Uz navedena izdanja, Henry je i strastveni kolekcionar reggae/dub izdanja, stoga uz torbu punu dubplateova, očekujte i svakojake raritete i dobro naćulite uši jer Shazam u ovom sessionu neće biti od pomoći.

KORDOOM HIFI SOUNDSYSTEM

Pozitivan odnos punkera i dubera dobro je zabilježen u reggae/dub historiografiji, no odnos doomera i dubera čini se kontradiktornim dok ne uzmemo u obzir konvencije jednog i drugog žanra. Fokus na niske frekvencije, duge i jednolične kompozicije, ljubav prema biljci izrasloj na grobu kralja Salomona, samo su neke od stvari koje spajaju ova dva naizgled kontradiktorna žanra. Kordoom HIFI iza sebe imaju nekoliko dub sessiona uključujući one s Jahstice Soundom, Bellyfullom & Damienom Prophetom, Heavy Duty Soundsystemom te posljednji session sa Sandokan HIFI Soundsystemom i veteranom Chrisom Re*Ignitionom. Kako su strastveni oko svih foundation stilova, selekcija im obuhvaća sve od zlatnog doba JA Rootsa preko UK Rootsa do UK Steppersa s naglaskom na bassu više nego na kicku.

HIGH GRADE COMMANDA

High Grade Commandu ne treba previše predstavljati regionalnoj publici. Riječ je selektoru istančanog ukusa i zavidne dinamike u setovima. Bilo da je riječ o Roots warmupu ili zatvaranju sessiona s tvrdim Steppers trakama, High Grade Commanda snalazi se u svim žanrovima sa svojom ažurnom selekcijom. Ovog ljeta imali smo ga priliku slušati u Jankomirskoj šumi i na Escape the city Festivalu, a za ovaj session nam sprema frišku selekciju inna proper UK style.

BELLYFULL

Bellyfull posljednjih desetak godina djeluje kao regionalni dub aktivist. Do dolaska u Zagreb bio je jedan od organizatora Gotiva Festivala i selektor u Zenicafaria Soundsystemu, a odnedavno nastupa s Damienom Prophetom kao Refugee HIFI. Danas sudjeluje u organizaciji Escape the city Festivala i Majestic 23 evenata u susjednom Surogatu. U svojim selekcijama, koje obuhvaćaju cijelu reggae/dub povijest, uvijek bira trake koje osuđuju podjele, babilonsku opresiju i fašizam, a ništa manje, osim strictly conscious vibracija, ne očekujte niti u ovom sessionu.

★ UPAD: 40 KN // 5.31 € ★

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X