‘Flamenco en vivo’: Mirza Redžepagić & glazbenici s Berklee College of Music u Kontesi

Mirza Redžepagić & glazbenici s Berklee College of Music u Kontesi

U utorak, 28. svibnja u Klubu Kazališta Komedija s početkom u 20 sati u sklopu svoje koncertne turneje u Zagreb stiže naš najbolji regionalni flamenko gitarist Mirza Redžepagić u pratnji glazbenika s Berklee College of Music (Valencia).

Mirza Redžepagić je gitarist, skladatelj i producent čiji izvođački stil proizlazi iz izražajne tradicije flamenko gitare, World Music i jazza. Nakon završenog studija klasične gitare počinje istraživati flamenko te odlazi u Granadu i Madrid na daljnje usavršavanje. Nastupa diljem Europe, a njegova posvećenost glazbi proširuje se na podučavanje i produciranje. Djeluje kao glazbeni direktor World Music Fest Zeman u Srbiji. Zajedno s Damirom Imamovićem suosnivač je World Music Jam Sessions (2020) u Sarajevu.

2022. objavljuje album ‘’Mirza Redzepagic Plays Leo Brouwer’’, godinu poslije „Flamenco Clásicos“ posvećenu prvim majstorima flamenko gitare.

2024. objavljuje autorski album „Cycles“ nastao za vrijeme boravka u Valenciji kao rezultat završenih Master studija na Berklee College of Music, gdje je kao njihov stipendist uspostavio snažne veze s umjetnicima iz preko 60 zemalja svijeta. Na pozornici će mu se pridružiti Eva Català Sánchez (Španjolska), Maite Arregi (Španjolska) i Imam Hamdani (SAD).

Koncertni ciklus „Flamenco en vivo“ nastao je iz potrebe da flamenko postane redoviti dio kulturne i turističke ponude Grada Zagreba te mjesto gdje domaći i regionalni flamenko umjetnici ostvaruju suradnju sa španjolskim umjetnicima. Organizator je Udruga za promoviranje španjolske umjetnosti i kulture ‘Alma’, a pokrovitelji Grad Zagreb i Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj.

Ulaznice za Klub Kazališta Komedija, Cesarčeva 2 mogu se kupiti na blagajnama Oktogon i Kaptol ili online u sustavu ulaznice.hr, kao i na prodajnim mjestima našeg prodajnog partnera (najbliži je kiosk Tiska na Trgu bana Josipa Jelačića).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X