‘Glazba potlačenih’ pod ravnanjem maestra Richarda Rosenberga u Lisinskom

Glazba potlačenih u Lisinskom

Koncert Glazba potlačenih (The Music of The Oppressed) koji uključuje skladbe pripadnika društveno marginalizirah zajednica održat će se 19. studenog 2022. u KD Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati pod ravnanjem maestra Richarda Rosenberga i u izvedbi Simfonijskog orkestra, Zbora i solista Muzičke akademije u Zagrebu.

Riječ je o događaju u organizaciji Muzičke akademije, a u skladu sa sve glasnijim zahtjevima raznih etničkih i rodnih zajednica koje teže jednakopravnom društveno statusu i afirmaciji specifičnosti vlastite kulture koji će se realizirati uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država te u suradnji s maestrom Richardom Rosenbergom, jednim od najboljih poznavatelja interpreta povijesti američke klasične glazbe te jednim od najintrigantnijih američkih dirigenata današnjice. Rosenberg je učenik i suradnik svjetski poznatih dirigenata kao što su Bernstein, Sawalisch, Solti ili Harnoncourt, ujedno i strastveni tragač za zaboravljenim remek-djelima američke klasične glazbe.

Koncert će biti izveden i 21. studenog 2022. u KD Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji s početkom u 19 sati, a tom će izvedbom dirigirati studenti dirigiranja Nika Kožar, Pavao Mašić, Mateo Narančić, Ivan Šćepanović.

Dana, 17. studenoga u 18.30 sati, kao svojevrsna uvertira u koncert, u zbornici Muzičke akademije održat će se Okrugli stol na kojem će sudjelovati dirigent Richard Rosenberg, skladatelj i dirigent Mladen Tarbuk i muzikolog Dalibor Davidović. Spomenuti događaj pokušaj je otvaranja prostora za razgovor o brojnim pitanjima koje koncertni program takvog naslova neminovno otvara.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X