Haze’evot u Močvari

Haze’evot u Močvari

U nedjelju 16. lipnja u Močvaru dolazi Haze’evot, ženski rock & punk band iz Tel Aviva koji se ne boji povremeno otići ni u disco vode.

Kako je najlakše uz sve glazbene žanrove stavljati riječ ‘post’, onda bi ih najlakše bilo nazvati post-disco-punk kada bi to nešto značilo. No, ono najvažnije je da glazba koju Haze’evot izvodi itekako znači. Osim što isporučuju veliku dozu energiju, članice grupe se od svojih početaka bave i političkim, odnosno feminističkim pitanjima po čemu su poznate u svojoj zemlji. Njihov beskompromisni stav ponekad im je donio probleme, ali ostali su dosljedne sebi što je i najvažnije.

Priča o Haze’evot počinje krajem nultih godina ovog stoljeća kada je pet prijateljica iz grada Holon odlučilo napraviti bend. To su i napravile, a uzor su im bili David Bowie, Sonic Youth, Radiohead, Pixies i slični bendovi. No, one nisu svirale klasični indie-rock, kako je bilo uobičajeno u tom vremenu, već su se odlučile na nešto žešći, punk-rock pristup.

Već 2011. objavile su svoj prvi mini album nakon kojeg su se posvetile nastupima u Izraelu da bi s prvim danom 2016. bio objavljen i drugi mini album. Nakon njega je grupa dobila i međunarodnu pažnju pa su otišli i na prvu europsku turneju. Uslijedilo je objavljivanje albuma “ה​א​ר​ץ ה​ש​ט​ו​ח​ה / The Flat Earth” na kojem Haze’evot pjevaju o temama poput rodne neravnopravnosti, ljudskih odnosa i egzistencijalnim problemima.

Taj im je album donio dodatnu pažnju stranih medija pa su Haze’evot posljednjih godina često na turnejama te su postale poznate po divljim i energičnim nastupima. Na pozornici djeluju unisono, kao jedna osoba i publici donose drukčiju perspektivu oko raznih životnih situacija, ali i udarac u trbuh zbog aktivističkih tekstova.

Haze’evot dolaze prvi put u Zagreb i obećavaju nam proslavu distorzije i energije. Na vama je samo da dođete na tu proslavu. S poklonima ili bez njih.

Vrata 20:00, početak 21:00
Upad u pretprodaji: 9 €
Upad na dan događanja: 12 €

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X