Hyperdontia i Septage u Močvari

Hyperdontia

Močvara, 22 .kolovoza.

HYPERDONTIA (Death Metal, Danska/Turska)

„Hiperdoncija je stanje prekomjernog broja zuba, odnosno zuba koji se pojavljuju uz redoviti broj zuba. Mogu se pojaviti u bilo kojem području zubnog luka i zahvatiti bilo koji zubni organ.“ Zajebano zar ne? Upravo tako i zvuči ova “supergrupa” s danskim i turskim razaračima iz bendova poput Undergang, Burial Invocation, Phrenelith i drugih. Novi val Old School Death Metala je živ, zdrav i nikad jači, te mnoge zemlje imaju snažne i produktivne scene koje vole surađivati. Upravo je to slučaj s ovim đubrasima koji nam ovim tourom predstavljaju svoj novi LP „Hideous Entity“. Od samog početka slušanja ovog benda odmah vas stepe u glavu eksplozija onog najdražeg nam kaosa. Nema 2-3 minute retardiranih isječaka iz gore/splatter filmova, samo nemilosrdno udaranje od početka do kraja s pokojim doom upadom. Ako vam se sviđaju Immolationove disonance, ljigavost Demilicha, atmosfera Incantaciona, kotrljajući ritam Bolt Throwera i što god drugo bogovi deatha imaju ponuditi, ne gine Vam čupanje žila u prvim redovima.

SEPTAGE (Death/Grind, Danska/Turska)

Sudeći po imenu benda, imenima pjesama, cover artovima izdanja (koji su očigledni ripoff Carcassa) a i cjelokupnoj auri s kojom smo predstavljeni, pretpostavili biste da nas čeka zmazana šljagetina s hraćkom goregrinda. Tu biste bili u krivu jer ova danska trojka zapravo svira podosta sofisticiran death metal. Kao da se radi o grindu koji teži nekim dodatnim, višim dimenzijama, ili o deathu koji se pokušava lišiti svih intelektualnih težnji i komplikacija, nešto poput malo tehničkijeg Autopsya. Jasni i „utajtani“ bubnjevi koji kao da djeluju sami za sebe gonjajući gitare koje artikuliraju neobične i neortodoksne riffove kroz bizarni vrtuljak promjenjivog tempa. Jedino su vokali totalna guturalna goregrindčina iz dubine bonga. Sve u svemu jako zanimljiv bend, definitivno vrijedi čekirati.

Aligrindtor (Mincecore/Grindcore, Zagreb)

Uvijek nam dragi gosti koji ne trebaju puno predstavljanja. Ritam sekcija Krlje. Iza sebe imaju 9 izdanja, a prošle godine su izbacili prvi full lenght “The Year of Fear” na Swamp Noise Recordsu koji je jedno od najboljih grindcore izdanja na našim prostorima. Kako smo svi željni vrhunske zabave, red je da da iz arsenala izvučemo topove velikog kalibra domaće proizvodnje, pa da i koji puta opalimo u nebo bez da puno pitamo.

Attitudes to the Human Extinction (Death metal, Koprivnica/Zagreb)

Manijaci iz Koprivnice pojačani sa basom iz Zagreba su na sceni postavili benchmark za letvicu iznad. Kada padnemo u bezdan kao u raku, grčevi će nam šake gustom sluzi močiti. 2020. su izbacili “Rotten” EP i oduševili nas sve. Dolaze spremni da ovu večer prebace na još veći nivo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X