JazzHR Festival – Fall edition u Tvornici kulture

JazzHR Festival – Fall edition

Nakon sjajnog proljetnog izdanja, JazzHR Festival najavljuje jesenski dio programa koji će se održati od 5. do 7. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture. Na JazzHR Festivalu – Fall edition nastupit će brojna poznata jazz imena, a poseban koncert organizatori će predstaviti već na samome otvaranju.

JazzHR Festival – Fall edition otvorit će Big Band RTV Slovenija & Solisti 5. listopada. Prisjećajući se mnogih uspješnih nastupa ovog orkestra kroz povijest JazzHR Festivala, nakon dugo vremena ponovno ga imamo priliku poslušati upravo na pozornici jednog od najstarijih jazz festivala u Hrvatskoj, i to s repertoarom mladih, aktualnih skladatelja i solista iz Slovenije i Hrvatske. Big band Radio-televizije Slovenije djeluje kontinuirano od 1945. godine i ponosi se činjenicom da je među najstarijim orkestrima ove vrste u svijetu. Danas je sastavljen od pretežno mladih, virtuoznih glazbenika koji svojim profesionalizmom održavaju izuzetno visoku razinu orkestralne jazz produkcije u Sloveniji.

Drugi dan JazzHR Festivala – Fall edition obilježit će promocije novih izdanja mladih jazz glazbenika, Brune Matić i Filipa Pavića, koji će u Tvornici nastupati sa svojim kvintetima.

Posljednji dan JazzHR Festivala – Fall edition rezerviran je za vrhunske pijaniste. Petar Ćulibrk predstavit će svoje prvo studijsko izdanje, a nakon njega pozornicu će preuzeti velika regionalna zvijezda. Vasil Hadžimanov jedan je od vodećih srpskih pijanista, kompozitora, aranžera i pedagoga, a na JazzHR Festival – Fall edition dolazi sa svojim bendom te će publici u Zagrebu 7. listopada predstaviti svoj najnoviji album.

Makedonski umjetnik Vlado Kostov na JazzHR Festivalu – Fall edition će izložiti svoja djela, a publika će imati priliku pogledati njegove skulpture jazz glazbenika. Više detalja organizatori će objaviti u narednim tjednima.

Ulaznice za JazzHR Festival – Fall edition dostupne su u sustavu Entrio po festivalskoj cijeni od 150 kuna, dok su dnevne ulaznice dostupne po cijeni od 70 kuna.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X