José Carreras u Lisinskom

José Carreras u Lisinskom

José Carreras, jedan od najistaknutijih opernih pjevača svoje generacije, 23. rujna dolazi u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski gdje će, u pratnji Zagrebačke Filharmonije izvesti neke od svojih najpoznatijih arija i pjesama.

Carreras je svjetski poznat po svojoj izvanrednoj vokalnoj tehnici, dubokom izražaju emocija te interpretaciji uloga u operama Verdija i Puccinija. Rođen u Španjolskoj, Carreras je svojom iznimnom umjetnošću osvojio srca publike diljem svijeta.

Tijekom izuzetno uspješne karijere, Carreras je ostvario preko 60 uloga na pozornici i u tonskim studijima. Njegov glas, koji se ističe po izvanrednoj toplini i izražajnosti, zarobio je pažnju slušatelja diljem svijeta. Carreras je također postigao impresivne prodajne brojke s više od 85 milijuna prodanih nosača zvuka, što ga čini jednim od komercijalno najuspješnijih opernih pjevača svih vremena.

Ono što Carrerasa čini posebnim nije samo njegov glas, već i njegov nevjerojatan doprinos u borbi protiv leukemije. Nakon što je sam preživio ovu tešku bolest 1987. godine, osnovao je Međunarodnu leukemija zakladu Jose Carreras s ciljem pružanja podrške istraživanjima i liječenju te bolesti.

Nakon oporavka pronašao je novu ulogu kao popularizator opere. Kao strastveni ljubitelj nogometa, došao je na ideju da formira Tri tenora povodom otvaranja Svjetskog prvenstva 1990. u Italiji. On i njegovi prijatelji Plácido Domingo i Luciano Pavarotti namjeravali su održati koncert kao jednokratni događaj, ali zbog ogromne popularnosti nastupali su još 30 puta zajedno, ostvarujući ogromnu prodaju ploča – koja i dalje drži rekord za klasičnu glazbu.

Dirigent David Giménez, koji je poznat po svojem izvanrednom razumijevanju glasa, zajedno s Carrerasom već je ostvario brojne nezaboravne koncerte diljem svijeta. Njegovo vodstvo osigurat će besprijekornu izvedbu i nezaboravan glazbeni doživljaj za sve posjetitelje.

Uz Carrerasa, čaroliji večeri svojim izvanrednim glasom i interpretacijom doprinijet će sopranistica Martina Zadro.

Ulaznice za Zagreb 23. rujna dostupne su na Eventim.hr i Ulaznice.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X