Jumbo Big Band u Lisinskom

Jumbo Big Band

Početkom listopada golemi Jumbo Big Band, sastavljen od tri vodeća jazz orkestra Hrvatske, Slovenije i Srbije, nastupa u Lisinskom, otvara novu sezonu Jazz ciklusa Jazz orkestra HRT-a te zaključuje jesensko izdanje festivala JazzHR.

Možete li zamisliti golemi orkestar – sastavljen od čak tri jazz orkestra? Upravo takav “jumbo” big band orkestar – sastavljen od tri vodeća jazz orkestra iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, 5. listopada stiže na pozornicu Velike dvorane Vatroslava Lisinskog. Projekt se zove Jumbo Big Band i u njemu će istodobno svirati glazbenici iz Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije, Big Banda RTV Slovenije i Big benda Radiotelevizije Srbije. Pod vodstvom poznatoga austrijskog jazzera i bandleadera Sigija Feigla pripremaju koncert kakav još niste doživjeli!

Projekt Jumbo Big Banda ima i svoju povijest, jer su se, po uzoru na povijesni susret legendarnih jazz orkestara Counta Basieja i Dukea Ellingtona ranih šezdesetih, godine 1989. prvi put u povijesti na istoj pozornici našli jazz orkestri iz Zagreba, Beograda i Ljubljane te održali vrlo uspješnu turneju tadašnjom državom. Godine 2018. na Jazz festivalu u Novom Sadu ponovno se javila ideja o zajedničkom projektu, kada su tri orkestra ponovno zasvirala zajedno. Turneja planirana za 2020., koja je trebala obuhvatiti nastupe u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, otkazana je zbog pandemije, ali su rasprodane dvorane tada potvrdile veliki interes publike.

Tri godine kasnije, planirana turneja Jumbo Big Banda napokon će ugledati svjetlo dana. Glazbenici triju orkestara s nestrpljenjem očekuju nastupe koji će i za njih biti sasvim posebno iskustvo. Zajedno s maestrom Feiglom pripremaju uzbudljivi repertoar koji će ovaj orkestar XXL formata otkriti u njegovu punom sjaju.

Nastup Jumbo Big Banda u Zagrebu održat će se u četvrtak, 5. 10. u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 20:00 sati. Prije zagrebačkog nastupa glazbenike očekuje koncert u Beogradu 3. 10., dok turneju zaključuju 7. 10. u Ljubljani.

Koncert u Zagrebu održava se u suradnji Jazz ciklusa HRT-a i projekta JazzHR Hrvatskog društva skladatelja. Bit će to koncert otvorenja nove sezone Jazz ciklusa Jazz orkestra HRT-a, kao i završni koncert festivala JazzHR – Fall edition, koji će se održati od 3. do 5. listopada te ponovno donijeti niz zanimljivih i izazovnih koncertnih doživljaja.

Ulaznice za koncert dostupne su već sada u sustavu ulaznice.hr. Učenici, studenti i umirovljenici mogu ostvariti popust od 50% od 4. 9. uz predočenje odgovarajuće iskaznice na blagajni Lisinskog.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X