Karin Nakagawa premijerno u Rijeci

Karin Nakagawa (Foto: Mori Hirotoshi)

Druga gošća glazbenog dijela programa “Japan u Rijeci” je nagrađivana i međunarodno priznata japanska umjetnica Karin Nakagawa koja će nastupati na tradicionalnom instrumentu koto. Njezin nastup rezerviran je za četvrtak, 20. lipnja od 20.30 sati u Guvernerovoj palači.

Karin Nakagawa potječe iz glazbene obitelji te je od najranije dobi počela pohađati satove glasovira. Sa samo dvanaest godina, posvetila se proučavanju kotoa, rijetke japanske citre, pod uglednim vodstvom profesorice Keiko (Sōju) Nosaka. Svoju ljubav prema glazbi nastavila je razvijati na prestižnom tokijskom umjetničkom fakultetu, gdje je osim kotoa, diplomirala i na shamisenu, japanskoj tamburici s tri žice.

Njezin glazbeni put odveo ju je u suradnju s brojnim međunarodnim umjetnicima iz različitih žanrova. Nastupala je u više od trideset zemalja svijeta te je za svoj rad dobila priznanje za “Najboljeg glazbenog debitanta” u Japanu 2009. godine. Suradnja s istaknutim japanskim rock i pop grupama poput Porno Graffitti i Ikimono-Gakari dodatno je obogatila njezinu karijeru.

Istaknula se kao direktorica u raznim produkcijama u organizaciji Zaklade Japana, uključujući projekte u Švedskoj, Africi i jugoistočnoj Aziji. Godine 2015., za svoj debi album “Trees of Light” u triju s Lenom Willemark i Andersom Jorminom, nagrađena je švedskom inačicom Grammya.

U novije vrijeme, Karin se etablirala i u području dječjeg kazališta, gdje se ističe vlastitim poetskim pričama i scenskim dizajnom. Uz brojne međunarodne suradnje, nastavlja uspješno djelovati i kao solo umjetnica, dirnuvši publiku autentičnim i majstorskim stilom izvedbe, kako na kotou tako i svojim glasom.

Njezin repertoar obuhvaća tradicionalnu japansku glazbu, zvukove vjetra, kiše i sadnje riže, klasiku, jazz, pop, kao i avangardu. Karinina raznovrsnost i osobit kulturni identitet donose njezinoj glazbi rijetko viđenu i neusporedivu emotivnost.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 15 eura dostupne su u Dallas music shop Rijeka, preko sustava Entrio i u muzeju Peek&Poke. Na dan koncerta cijena iznosi 17 eura.

Ne propustite priliku doživjeti koncert i uroniti u čaroban svijet japanske glazbe u izvedbi ove iznimne umjetnice.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X