Kevin Morby u Močvari

Kevin Morby u Močvari

U pokušaju broj 2 hvaljeni američki kantautor Kevin Morby stiže sa svojim bendom premijerno u Hrvatsku! U rokovnike i pametne mobitele upišite srijedu, 6. srpnja, mjesto je Močvara! Ograničeni broj ulaznica ranograbilica koštat će do 21.3. 120 kuna, nakon čega će se cijena popeti na 140, a na dan će ako ih ostane koštati 160 kuna. Ulaznice se prodaju u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18 kao i online preko njihovog web shopa.

Priča počinje s Kevinom Morbyjem koji odsutno prelistava kutiju starih obiteljskih fotografija u podrumu svoje kuće iz djetinjstva u Kansas Cityju. Samo nekoliko sati prije, na obiteljskoj večeri, njegov se otac srušio pred njim i morao je hitno biti prebačen u bolnicu. Te noći Morby je intenzivno osjećao šok i strah u njegovim kostima. Tako je promatrao slike sve dok jedna od njih nije iskočila pred njega: njegov otac kao mladić, ponosan i snažan i pun samopouzdanja, pozira na travnjaku bez košulje.

Bilo je to u siječnju 2020. Kako su mjeseci prolazili i svijet se oko njega dramatično mijenjao, Morby je osjećao jezivu sličnost između svojih osjećaja te noći i atmosfere tih proljetnih dana. Strah, tjeskoba, nada i otpornost bujaju istovremeno. Teme su mu se počele kovitlati u mislima. Povijest, traume i velika borba s vremenom. Imati hrabrosti sanjati, čak i dok poznajete tragediju koja često čeka one koji se usude sanjati.

Dok se njegov otac pomalo oporavljao, Morby je meditirao o tim idejama. A onda je krenuo u Memphis. Preselio se u hotel Peabody i provodio ondje dane odajući počast i klanjajući se sanjarima kojima se divio. Navečer bi se vraćao u svoju sobu i dokumentirao svoje ideje o improviziranoj postavci za snimanje, samo sa svojom gitarom i mikrofonom. Pjesme, elegične naravi, koje su odgovarale svemu što je vidio, samo su se izlijevale iz njega.

U produkciji Sama Cohena (koji je također radio na Morbyjevom “Singing Saw” i “Oh My God”), “This Is A Photograph” sadrži glazbene komade iz dugogodišnjeg rada Morbyjevog live benda, kao i starih prijatelja i novih suradnika. Ako je “Oh My God” bio iskaz Morbyjevog zalaska u nebeske sfera gdje se neprestano kreće, a “Sundowner” svojevrsna studija s lokaliziranom namjerom, “This Is A Photograph” je Morbyjeva oda u americana stilu, iskonski život i smrt, izljev krvi na platnu. Morby nas još jednom podsjeća da je vrijeme neporaženo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  
Idi na Vrh
X