Klinika Denisa Kataneca, Kiper i Ki Klop u Kutini

Klinika Denisa Kataneca, Kiper i Ki Klop

U subotu 20. travnja u prostoru Barake u Kutini nastupit će tri zagrebačka benda: Klinika Denisa Kataneca, Kiper i Ki Klop.

Klinika je projekt oformljen oko kantautora Denisa Kataneca koji je već otprije poznat po projektima Felon i Okanagan LTD te mnogobrojnim nastupima na Balkanu i kritičkim hvalospjevima. Denis Katanec je prepoznatljiv autor intimnih i emocionalno nabijenih tekstova i pjesama koje upotpunjuje aranžman cijelog sastava Klinike. Zajedničkim snagama pjesme se pretvaraju u vrtlog emocija i energičan glazbeni izričaj koji publiku ne ostavlja ravnodušnom. Takvu konekciju s intimom publike ne viđamo često, a može se nagađati da je upravo to faktor postojanja vjernih posjetitelja Klinike koji se redovito vraćaju po svoju katarzu.

U travnju prošle godine Klinika izbacuje novi album “Kao Zao Kor” koji nastavlja putem prvog albuma i samo produbljuje vezu sa fanovima i kritikom te u najsjajnijoj točci kliničkog glazbenog puta puni Tvornicu kulture.

Kiper je zagrebački punk kvartet čiji počeci sežu u drugu polovicu 2000ih godina. U tih 17 godina aktivnosti dečki su u pravilnim razmacima nanizali dva dugosvirajuća albuma i tri kratkometražna EP-a. Pojedinci s dobrom memorijom će se rado sjetiti i bendova u kojima su ovi iskusni glazbenici svirali prije nego što su se okupili u ovoj formaciji. Zvukovno, Kiper tutnji po cesti koja spaja melodični s abrazivnim hardcore punkom kakvog su podučavali primjerice Naked Raygun, Hüsker Dü ili Descendents. Kiper najavljuje novi materijal koji će promotivno odsvirati u Baraci.

Ki Klop je novi bend-duo iz Zagreba. Članovi benda su Luka Žigolić i Jakov Ramničer koji su dugogodišnji prijatelji i kolege iz raznih prijašnjih bendova i projekata u kojima su skupa svirali. Bend 25. kolovoza izdaje debi EP “U dućanu ćilima” i istovremeno aktivno radi i na prvom LP-u. Pjesme su im prožete mixom modernog indie pop zvuka i primjesama čvrstog i plesnog elektro diska koji trese sve pred sobom.
Ki Klop je 5 veljače. izdao novi singl „Amsterdam“ kojim najavljuju novi materijal.

Upad 8 €

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X