Koncert strazburške steampunk atrakcije Ernest na otvaranju 17. Ljeta na Gradini

Ernest (foto: Promo)

U srijedu 29. lipnja u 21 h na Trsatskoj gradini Francuska alijansa Rijeka organizira koncert strazburške steampunk atrakcije Ernest povodom manifestacije “Dani frankofonije 2022.”, čime će se upriličiti otvaranje 17. Ljeta na Gradini.

Grupa je osnovana 2012., a u nastupima kombinira perkusije, gitare i bass-gitare, banjo i klavijature, instrumente kojima članovi u posebnom steam-punk stilu od svakog koncerta čine plesni spektakl. Ernest na pozornicu donosi pravo putovanje u prošlost, priređujući tako nadrealni kabaret kojim oživljava omiljene likove iz steam-punk romana, filmova i video igara.

Na čelu s Julienom Grayerom, koji utjelovljuje Ernesta, grupa je do sada izdala dva albuma: “Les Contes défaits” iz 2015. i “En attendant la suite du passé” iz 2018., a s više od 150 nastupa oduševila je publiku na poznatim europskim festivalima poput “Pax Terra Festivala” u Njemačkoj, “Les Trois Baudets” u Parizu, “FIMU” u Belfortu i mnogim drugim festivalima…

Biser steam-punk glazbenog pokreta u Francuskoj, grupa Ernest s instrumentima oblikovanima u stilu strojeva iz podmornice “Nautilus” i rock-elektro zvukom zasigurno se ističe među suvremenim europskim grupama, a riječkoj će publici predstaviti najnoviji spektakl “Anachronicoscope” i svojim je energičnim nastupom pripremiti za dugo i toplo ljeto te na taj način otvoriti 17. Ljeto na Gradini. Ulaz je slobodan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X