Kultur Shock i Erik And The Worldly Savages u Močvari

Kultur Shock

U utorak 11. travnja, Kultur Shock se vraćaju u Močvaru nakon punih 8 godina. Ova kultna sevdah-gipsy-punk grupa redovno nastupa u Zagrebu i puni razne klubove, a sada se, nakon 2015. vraćaju u Močvaru. Svi oni koji su barem jednom bili na koncertu Kultur Shocka znaju da nas sve očekuje neobuzdana zabava puna znoja, alkohola i tko zna čega sve drugog ne. Ovakva fešta se ne propušta, a da bi sve bilo na najluđem nivou, pobrinut će se i sjajna predgrupa Erik And The Worldly Savages. Bit će to utorak o kojem će se dosta pričati.

Što uopće reći o Kultur Shocku? Znamo svi da ju je osnovao Srđan Jevđević, odnosno Gino Banana, nakon što je iz ratom pogođene Bosne i Hercegovine otišao u Seattle. No, mogao je Gino otići iz Bosne, ali Bosna nije mogla otići iz njega pa je prije 26 godina osnovao grupu koja u svojem izričaju ima i elemenata sevdaha. Naravno da uz Kultur Shock nećete tugovati kao uz stare sevdalije, Gino je ipak pravi punker i Kultur Shock prije svega donosi nevjerojatnu količinu distorzirane energije, ali sevdah i romska glazba su neizostavan dio njihove glazbe.

Kultur Shock su hvalili i s njima radili bendovi poput Faith No More, uspoređivani su s Gogol Bordellom, a često se može naći sintagma kako su oni ‘System Of A Down s balkanskim touchem’ Ništa od toga nije pogrešno, ali nije ni točno jer je Kultur Shock ipak postao prepoznatljiv brend s 11 albuma i više od 1.000 koncerata iza sebe. U Zagreb nam dolaze sa svježe potpisanom suradnjom s kultnom izdavačkom kućom Alternative Tentacles koji je objavio njihov novi seven-incher, a pojavit će se i vinilna verzija posljednjeg albuma “D.R.E.A.M.” U pripremi je i novi album koji će izaći tijekom godine, a ove godine bi se mogao pojaviti i dokumentarni film o Ginu kojeg snima hrvatska filmska ekipa.

Upad u pretprodaji: 14 €
Upad na dan događanja: 18 €

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X