Les Lullies i Dad Joke u Močvari

Les Lullies

Žestoki, brzi, melodični punk-rock koji obećava odličnu zabavu, ali i muskulfiber dan nakon koncerta! sprema se u Močvari 12. lipnja kad će na pozornicu stati francuski Les Lullies uz lokalnu podršku Dad Joke.

“This ain’t rocket science, mon frère, it is only rock’n’roll. And we wouldn’t have it any other way!” Tom rečenicom francuski garažni punk-rock bend Les Lullies završava svoju prezentaciju na službenoj internetskoj stranici, a mi smo je iskoristili na početku ove najave jer najbolje opisuje što vas čeka na ovom koncertu. Žestoki, brzi, melodični punk-rock koji obećava odličnu zabavu, ali i muskulfiber dan nakon koncerta.

Les Lullies su osnovani 2016. i Montpellieru, a već sljedeće godine su objavili su svoj prvi EP, a s drugim su već skrenuli pažnju na sebe američkoj izdavačkoj kući Slovenly Records, poznatoj u svijetu punk rocka/garažnog rocka (Black Lips, The Spits, Reigning Sound…). Za Slovenly su 2018. objavili svoj prvi album nakon kojeg je uslijedila dugotrajna turneja po cijeloj Europi, ali i u SAD-u te Kanadi. Nastupali su u klubovima i na festivalima pa se na drugi album čekalo do prošle godine.

No, konačni rezultat je pokazao da se čekanje isplatilo. Bend je prilikom rada na albumu “Mauvaise Foi” u potpunosti odustao od engleskog jezika pa sada pjevaju na francuskom, a to im je dalo dodatni šarm. Gitare su prljavije, a melodije pjevne i ovaj album je s razlogom dobio sjajne recenzije diljem svijeta.

Les Lullies pokazuju da neki glazbeni stilovi nikada neće umrijeti. Samo se trebaju pojaviti bendovi poput njih koji će svemu dati novu energiju i ubrizgati je publici. Ovo će biti jedan od onih koncerata nakon kojih ćete se kući vratiti ispunjeni.

Nije šala, očevi iz Dad Joke najnoviji su izdanak zagrebačke underground scene. Odluka je pala da se pegla garažni lo-fi punk bez puno filozofije i nepotrebnih solaža. Gitara s 5 žica kupljena na Hreliću, činele posuđene od Biciklića, a opna od pojačala probušena ne bi li se dobila prirodna distorzija. Snimke se još čekaju, ali samo što nisu. Fali im pokoja svirka da se skupi novac za 4. mikrofon pa da mogu snimiti cijeli bend odjednom. Ovo će im biti premijerni nastup! FFO The Urinals, The Mummies, Devo, The Cramps, Babies… Prljavo, kratko i nejasno!

Vrata 20h, koncert 21h
Upad u pretprodaji: 10 €
Upad na dan događanja: 14 €

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X