Local Suicide i Felver u Mastersu

Local Suicide

Dark disco susreće EBM uz dozu acida i post punka, obavijenu velom nostalgije. Upravo tako opisuju glazbu dua Local Suicide, iako je oni sami radije nazivaju technodisco. Brax Moody počeo je puštati muziku 2004. u rodnom Münchenu sve dok nekoliko godina kasnije nije preselio u Berlin i ondje počeo surađivati na raznim projektima s Vamparelom. Naposljetku je ovaj par grčkog porijekla povezala ljubav, ali i zajednički projekt Local Suicide. Vrlo brzo počela ih je hvaliti publika i kritika, a Beatport ih je čak označio ključnim figurama dark disco scene. Uslijedili su nastupi na velikim festivalima poput Lollapalooze, ADE i Sonara, a u njihovom hektičnom rasporedu po raznim kontinentima našlo se mjesta i za nastupe kao predgrupa velikim New Order.

Suradnje s brojnim značajnim etiketama te imenima kao što su Curses i Theus Mago ponukale su izvođače poput Moscomana, Sasche Funkea i Smagghe & Cross da prionu remiksiranju uradaka njemačko-grčkog dvojca. Prošle je godine Local Suicide osnovao i svoju etiketu Iptamenos Discos te s glazbenikom Kalipom pokrenuo novi live projekt Dina Summer.

U petak, 12. kolovoza s domaćinom Felverom u Masters donose novi zvuk i nezaobilazno iskustvo za svakog glazbenog sladokusca koji se još nalazi u Zagrebu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X