Low Life, Mižerija, The Celetoids i DDR u Mediki

 

 

Low Life

LOW LIFE (Sydney, Australija)

Postoji li još tko, a da mu na radaru nije Australija kad je riječ o kvalitetnom garažnom roku, vrhunskom post punku, a bome i kad je riječ o top glazbi generalno? Ako je odgovor da, vjerojatno dotični/a živi u špilji, nema sluha, a niti interesa za nove auditivne avanture. Dok vlada masovna histerija oko King Gizzard and the Lizard Wizard i The Chats postoje i oni manje razvikani, ali i već duže vrijeme prisutni i itekako relevantni bendovi poput Low Life.
Australski Low Life niknuo je iz veoma plodne australske glazbene underground scene iz koje su se izrodili i njihovi suborci poput Total Control, Eddy Current Suppression Ring i UV Race. Bend postoji od 2011. i izbacili su nekolicinu tejpova, pet singlica i tri long plejke za Alter Records, inače prolifičan lejbl iz Londona za koji izdanja izbacuju imena poput Chain of Flowers, Total Control, Damien Dubrovnik, Croatian Amor… Turneja u sklopu koje po prvi puta dolaze u naše krajeve je ujedno i promocija novog albuma “From Squats To Lots: The Agony And The Xtc Of Low Life” za već gore spomenuti Alter.

Na već pomalo legendarnom albumu “Dogging” njegovali su zvuk koji je naginjao na nešto više klasičniji garažni zvuk koji je opet bio naizmjence ispreleten atmosferičnim new wave plovidbama, te popraćen spoken word vokalom. U nekoj sadašnjoj fazi evoluirali su u magičnu fuziju hipnotične, repetativne, post-punkom gonjene povorke koje se ne srami uplovljavanja u shoegaze i dream pop vode, a nikad ne zazvuči šećerno! Isto tako, spomenuli bi da internet usporedbe s Iceage, Sleaford Mods, Protomartyr i Wire nisu nikako nasumične i slučajne! Jedan prijatelj lejbla je rekao da kad bi Low Life upoređivao s filmom da bi film defintivno bio aussie klasik Wake In Fright.

MIŽERIJA (Zadar, Doomtown)
Maticu Mižerije čine dobri ljudi koji vode Nigdjezemsku, autonomni kulturni centar u Zadru koji već dugi niz godina hosta najbolji ljetni DIY pank festival Intermezzo.Bendov melankolično-popični zvuk odjeknuo je dosta brzo, a kako je kazetno izdanje planulo u svega tjedan dana, odlučili smo se na repress u formi 7″ ploče koju će bend promovirati upravo na ovom koncertu! Podrži!

THE CELETOIDS (Zagreb, Doomtown)
Dok pišemo ovu najavu The Celetoids taman peštaju u sklopu treće europske turneje i usviraniji su više nego ikad. Ovom prilikom odrokat će hitove s Pupal Stage i Optic Nerve, te par novih numera u svom dobrom živčanom, maničnom, nadrkanom i garažnom maniru. Daljnji opisi su suvišni!

DDR (Zagreb)
Zagrebačka post-punk hladnoća savršeno zaokružuje priču sa svojim tužnjikavim melodijama, goth senzibilitetom vokala i soundom koji priziva razigrane duhove Husker Du, Wipers i Leatherface!

Prije, između i nakon bendova plejlistom dominiraju Bodež i Saturnov Okot

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X