Magalí Sare i Manel Fortià u Močvari 

Magalí Sare i Manel Fortià

Vrelo zvuka 12. svibnja vas poziva na koncert jednog od najuzbudljivijih mladih španjolski dueta – pjevačice Magalí Sare i kontrabasista Manela Fortije. Oni svoj stil baziraju na tradicijskim katalonskim i južnoameričkim pjesmama, ugradivši u njih snažne jazz utjecaje. Minimalističkim pristupom uvlače slušatelja u svoju glazbu, a tradiciji su udahnuli novi život.

Oboje su prije ove suradnje radili na brojnim drugim projektima. Magalí dolazi iz glazbene obitelji, a svoju je karijeru počela još kao djevojčica pjevajući u zboru kojeg je vodila njena sestra. Kasnije se muzički školovala i priključila brojnim projektim između kojih treba istaknuti suradnju s Clarom Peya i radu u Quartetu Mèlt. Najviše se bavila jazz glazbom, ali nikada nije propustila priliku istaknuti svoje katalonsko porijeklo te istraživati tamošnju glazbu. Manel Fortià se, pak, školovao za informatičkog stručnjaka, ali je svoju struku odbacio zbog ljubavi prema glazbi. I on je radio s brojnim glazbenicima, a neko vrijeme je boravio u New Yorku gdje je osluškivao i bio član tamošnje jazz scene.

Po povratku iz SAD-a, Manel se upoznaje s Magalí i počinju zajedno raditi. Spajaju ljubav prema jazzu i tradicijskoj glazbi, a 2020. objavljuju album “Fang i núvols”. Njihova glazba je sirova i gola: kontrabas i vokali tvore krajnosti jedne imaginarni harmonije. To je stalna igra uloga: ako jedan od njih tvori ritam sekciju, drugi može slobodno plutati i obrnuto. Nakon tog albuma dobili su pažnju brojnih svjetskih medija, a sve se samo povećalo s lanjskim albumom “ReTornar”. Taj album je inspiriran morskim putovanjima i kulturnoj razmjeni koja se događala preko tih putovanja kroz povijest.

Taj je album svakako može nazvati jednim od najuzbudljivijih albuma koji dolaze iz Katalonije posljednjih godina. Flamenco, ali i tango te kubanske pjesme doživjele su nove, uzbudljive aranžmane, a Magalí Sare & Manel Fortià su nakon tog albuma svirali po mnogim velikim svjetskim festivalima i klubovima diljem svijeta. Na prošlogodišnjem Womexu su imali jedan od zapaženijih nastupa, a sada dolaze u Močvaru donijeti čudesan spoj flamenca i jazza.

Vrata 20h, koncert 21h
Upad u pretprodaji: 11 eura
Upad na blagajni na dan koncerta: 15 eura

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X