Mak Murtić Presents London Sessions w/ Jamie Benzies

Mak Murtić Presents London Sessions w/ Jamie Benzies

Mak Murtić predstavlja glazbenike s londonske suvremene jazz scene u sklopu serije koncerata u Petom Kupeu.

Jamie Benzies engleski je basist, kontrabasist i multiinstrumentalist koji svoje glazbeno porijeklo provlači kroz razne stilove i iskustva. Jamie je na londonsku scenu stupio kao dio multinacionalnog jazz elektronika kolektiva Psylus još davne 2010. Od tada je član klezmer sastava Don Kipper, Captain of the Awesome Machine te uspješnog suvremenog jazz elektronika sastava Cykada. Kao dio raznih glazbenih skupina te s raznim suradnjama unutar suvremene londonske scene (npr. s članovima sastava Kokoroko, Ezra Collective, te s raznim glazbenicima s world music scene i sl.) Jamie je izučio i razne world music stilove i netipične instrumente.

S Makom Murtićem Jamie je povezan kao dio sastava Mimika Orkestra (te raznih drugih bendova u kojima su surađivali), a snimao je električni bas i kontrabas na albumu “Divinities of the Earth and the Waters”. Jamie također ima solo karijeru kao kantautor.

S Nenadom Sinkauzom (el.gitara, efekti), Marco Quarantottom (bubnjevi), Nenadom Kovačićem (udaraljke) i Makom Murtićem (saksofon), Benzies će napraviti selekciju svog rada i uvesti nas u priču suvremene londonske jazz scene.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X