Maria Mazzotta u Močvari

Maria Mazzotta

Talijanska pjevačica Maria Mazzotta će održati koncert u četvrtak, 13. listopada u klubu Močvara. Koncert je sjedećeg karaktera, broj ulaznica limitiran, a ovaj koncert se održava u sklopu platforme MOST Music.

Mariju Mazzottu smo upoznali prošle godine kada je održala nevjerojatan koncert u dvorištu Močvare i Jedinstva, a svi oni koju su bili jasno se sjećaju emocija koje su nam podarili ova talijanska pjevačica i njen harmonikaš Antonino De Luca. Oni su nas sa svojim minimalističkim, do kraja ogoljenim nastupom odveli nas na predivno putovanje talijanskim jugom. S obzirom na ono što je Mazzotta napravila na tom koncertu i ovaj put očekujemo da to bude jedan od najboljih world music koncerata godine. S obzirom na sva imena koja smo ugostili ove godine, prilično je hrabro ovo najaviti, ali svi oni koji su je slušali lani znaju da ova najava itekako ima uporište.

Maria Mazzotta je pjevačica nevjerojatnih vokalnih sposobnosti koja će nam donijeti dašak talijanskog juga, regije iz koje dolazi pizzica, uzbudljiva i predivna glazba koja je osvojila cijeli svijet.

Ona je svoju karijeru počela kao pjevačica kultnog benda Canzoniere Grecanico Salentino koju smo također gledali u Močvari, a nakon nekoliko snimljenih albuma i na stotine koncerata s CGS, Maria Mazzotta se odlučila na nešto intimniji pristup glazbi talijanskog juga. Prvo je radila s violončelistom Redijem Hasom, a 2020. je objavila prvi potpuno samostalno potpisani album “Amoreamaro”, a sam naziv albuma (‘gorka ljubav’) najbolje pokazuje pristup kojeg je Mazzotta odabrala za ovaj album.

Mazzotta u “Amoreamaro” bez straha prolazi kroz sve emocije koje ljubav može ponuditi, a pjesma joj služi kao ‘vozilo’ za katarzu i utjehu, ali i kao lijek što je tipično za pučku tradiciju. Ugledni Songlines je cijeli album sublimirao u četiri sjajne riječi: ‘Strastveni album snažnog karaktera. “Amoreamaro” proglašen je jednim od 10 najboljih world music albuma u 2020. godini na svijetu.

vrata 20h, koncert 21h
Upad u pretprodaji: 70 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 90 kn

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X