Marta Kolega i Dunja Bahtijarević u Uraniji

Marta Kolega i Dunja Bahtijarević u Uraniji

Marta Kolega i Dunja Bahtijarević predstavljaju album ‘Pjesme’ u Uraniji – prostoru kreacije, 21. veljače u 19 sati.

Vrlo osebujne pjesnikinje i pjevačice Marta Kolega i Dunja Bahtijarević svoju su posvećenost poeziji i tradicijskim napjevima stopile u jedinstveni projekt koji drsko izaziva granice glazbe i poezije. Njihov album ‘Pjesme’ vrlo je poseban i intiman, te tvori zaseban žanr koji dosad nije bio prisutan na našoj glazbenoj i književnoj sceni. Osim što razvija marginalizirane žanrove, također doprinosi popularizaciji slabije zastupljenih jezika i stilova pjevanja te razbijanju predrasuda o njima.

Marta Kolega dolazi iz mjesta Kali na otoku Ugljanu te piše na lokalnoj čakavici, dok Dunja u sebi nosi bosanske korijene. Dunja je članica glazbenih sastava Dunjaluk i Chant Electronique, a obje su vokalistice u Mimika Orkestru. Bave se proučavanjem, izvođenjem i podučavanjem tradicijske glazbe – one koja im je fizički i zavičajno bliska, ali i one koja ih je privukla senzibilitetom i s kojom su se susrele zahvaljujući mnogobrojnim međunarodnim suradnjama. U posljednje vrijeme Marta se fokusirala na španjolsku i latinoameričku tradiciju, kao i na mjesta susreta Istoka i Zapada, dok se Dunja usredotočila na sevdah, tradicijsko pjevanje Bosne Hercegovine, odakle je izbjegla ratnih godina.

Album ‘Pjesme’ na dirljiv, osoban i autentičan način prenosi bogatstvo hrvatske i svjetske vokalne tradicije i osobnih iskustava.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X