Mayales najavljuju premijeru filma ‘Katran Sessions 1&2’ u kinu Kinoteka

Mayales

Ove godine navršava se okruglih trideset godina otkako je Mayales prvi puta nastupio uživo. Tim povodom Mayales objavljuje svoj prvi glazbeni film koji su pripremili sa idejom projekcije na velikom kino platnu, a koji ujedno demonstrira i sav koncertni potencijal benda koji živi ‘svoj film’ posljednja tri desetljeća. Film će premijerno biti prikazan u zagrebačkom kinu Kinoteka 23. listopada ove godine u sklopu programa FonoKinoteka.

Riječ je o ekranizaciji njihovih intimnih nastupa u sklopu omiljenog kompleksa Katrana, lokaciji za koju je Mayales osobito vezan još od 2014. godine.

Film “Mayales Katran Sessions 1&2″ objedinjuje sessione iz 2018. odnosno 2022. godine, u kojima bend izvodi pjesme sa svojih aktualnih albuma, Simbol za sunce i Domovina. Režiju filma potpisuje Radislav Jovanov Gonzo. Film je realiziran uz pomoć velikog tima suradnika i prijatelja s kojima Mayales gradi svoj autentični izričaj svih ovih godina.

”Uvijek govorim da smo najponosniji na video ekranizaciji naših pjesama snimljenih upravo na Katran Sessionsima, snimanima od 2018. godine, što smo djelomično i objavljivali posljednjih godina. Tamo smo se mogli izražavati kao istinski bend, uživo i u okruženju koje nama odgovara, u opuštenoj atmosferi i vrhunskoj produkciji kakvu volimo i kakvu naše pjesme traže. Ideja za film nametnula se sama po sebi, već zbog činjenice da je isti tim sudjelovao u stvaranju svih tih sessiona – dakako, predvođeni Gonzom, ali i našim studijskim i koncertnim producentima Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom, odnosno Ivanom Božanićem i Igorom Ivankovićem. U takvom okruženju mogli smo izvoditi i one drage pjesme koje su zahtjevnije – a manje radiofonične, zbog čega nisu imale priliku doći do etera kao singlovi.”, rekao je Petar Beluhan.

Ulaznice potražite u sustavu Ulaznice.hr i na blagajni kina Kinoteka.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X