Melin Festival

Melin Festival

U srijedu 21. lipnja, Melin preuzimaju instrumentalni sastavi i DJ-i koji hrabro koračaju trendom suvremenog glazbenog stvaralaštva i ne ustručavaju se poškakljati vam bubnjiće i rasplesati vas ludim instrumentalima. Sviraju Doringo, Kudikamo?, Šuš, Porto Morto DJ Set i Eleven live.

Doringo

Glazba instrumentalnog rock sastava Doringo vodi nas u avanturu diljem globusa, stilski je neopterećena, a svakom novom pjesmom stiže i nova boja zvuka.

Kudikamo?

Kudikamo? je improvizacijski electro oriental dub beats duo iz Zagreba (HR) iza kojeg stoje Roko Margeta i Đuro Dobranić. Njih dvojica uspješno plutaju kroz heavy bass, spacy, dubby, hoppy, balkan groove improvizacije, a svoju izvedbu najčešće baziraju na onome što ih je taj dan okrznulo, nijansi koja im je upala u oko, okusu i svakom zvuku koji su primijetili. Izmjenjuju tako ekstravagantne, plesne bravure na synthu, melodici, looperima, bubnjevima, igračkama i mnogim drugim instrumentima koji to zapravo i nisu. Svaki njihov nastup je jedinstven – kako zbog njih tako i zbog ljudi koji dođu, plešu i sudjeluju u cijelom istraživačkom procesu te na taj način i sami pridonose ambijentu i glazbenoj kreaciji u režiji dua Kudikamo?

Šuš

Šuš kolektiv nastao je 2018. godine u zagrebu na akademiji likovnih umjetnosti, spaja sve žanrove koji postoje. glazba je jedino bitna i da se svi osjećaju ugodno. poziva sve glazbene putnike, muzikalne samce, kreativne tragače, bendovske izbjeglice da se uključe u val slobode i izraze sve što nikad nisu (ili jesu)…

Porto Morto DJ set

PM DJ set predstavlja specifičan uvid u kreativnu perspektivu benda Porto Morto kroz koju nas vode sami članovi benda i autori pjesama igrajući se sa dosadašnjim materijalom benda; prikazujući muzičke dionice kao elastično tkivo. PM DJ set je zamišljen kao pećnica ideja kroz koju dolazimo do novih okusa uzimajući postojeće sastojke.

Eleven

Njegovu produkciju karakterizira zvuk electronice, IDM-a, electra i drugih žanrova elektroničke glazbe. čvrsti, plesni grooveovi i bass dionice isprepliću se sa emotivnim, filmskim temama i poletnim sekvencama analognih sintesajzera. Prvo studijsko izdanje izaći će kasnije ove godine. Levi je ostavio već duboki trag na domaćoj glazbenoj sceni kao autor i aktivan član bendova ABOP, Chui i Kries, nekadašnji bubnjar bendova Pridjevi, Lollobrigida, PipsChips & Videoclips i Mayales te prateći bubnjar Natali Dizdar i Dine Dvornika. Eleven svoju glazbu izvodi uživo uz pomoć sintesajzera, sekvencera, samplera i ritam mašina. Nominiran je za ovogodišnju nagradu Ambasador u kategoriji br. 26 – Najperspektivniji bend/autorski projekt elektroničke glazbe.

Raspored:

Ulaz 20.30
Šuš 21-21.45
Kudikamo? 21.50-22.30
Doringo 22.30-23.45
Porto Morto DJ set 23.50-01
Eleven 01-02

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X