Messa i Laster u Močvari

Messa i Laster u Močvari

Močvara vam u nedjelju 31. srpnja dovodi pravu glazbenu atrakciju, talijansku grupu Messa koja u svojem stilu spaja doom, drone, dark jazz, stone, black metal, ali i blues muziku. Naizgled nespojivi, svi ti glazbeni stilovi u izvedbi Messe stvaraju jedinstven zvuk, a bend nosi sjajna pjevačica Sara Bianchin.

Messa je s radom počela 2014. godine, a od početka svojeg rada nsu robovali žanrovskim podjelama već su svoj zvuk bazirali na različitim utjecajima koje su članovi benda imali te ih spojili u unikatnu cjelinu. Samo nabrajanje izvođača poput Windhand, Bohren Und Der Club Of Gore, The Devil’s Blood, Jex Thoth, Angelo Badalamenti, Bellwitch, Pentagram, Sabbath Assembly, Urfaust, Johna Coltranea ili Aluka Todola dovoljno govori o tome koliko široko bend odlazi, a zanimljivo je kako i svaki njihov album zvuči drukčije od onog prethodnog.

Prvi album “Belfry” (2016.) je tako imao okultnu notu, drugi “Feast For Water” (2018.) je više crpio snagu iz mračne atmosfere i dark jazza, dok je posljednji “Close” (2022.) naslonjen na razigranije gitarske dionice, ali i folk, odnosno kako sami kažu pan-mediteranske, utjecaje. Ipak upečatljivi glas Sare Bianchin nosi Messu od početka rada, a njihov miks stilova i sjajne koncertne izvedbe donijele su bendu popularnost diljem svijeta.

Uz Messu na ovom će koncert svirati i nizozemska grupa Laster. Iako svoju glazbu opisuju kao ‘opskurna muzika za plesanje’, ova grupa njeguje black metal uz jasno naglašene post-metal elemente i izlete u psihodelične te pomalo shoegaze vode. U svojoj karijeri do sada su objavili tri albuma od kojih je posljednji “Het Wassen Oog” iz 2019. godine.

Vrata 20 h, koncert 21 h
Upad u pretprodaji: 50 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 70 kn

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X