Metaklapa promovira ‘The Choir of the Beast’ u Podrumima Dioklecijanove palače

Metaklapa u Podrumima Dioklecijanove palače

A cappella metal bend Metaklapa pjevat će pjesme Iron Maidena sa svog ovogodišnjeg albuma “The Choir of the Beast” u Podrumima Dioklecijanove palače u Splitu 14. svibnja 2022. godine u 20 sati.

Kako dalmatinska klapska pisma i heavy metal glazba itekako idu zajedno, Metaklapa je pokazala na albumu prvijencu “The Choir of Beasts”. Sad je vrijeme da objavljene klapske verzije Iron Maidena čujemo i uživo! Metaklapa će u sklopu promocije albuma u Podrumima Dioklecijanove palače, u subotu u 20 sati, a cappella izvesti i pjesme s albuma, a ulaz za posjetitelje je besplatan.

Fokusirani na vokalnu izvedbu, uspjeli su sačuvati duh tradicije klapa, ali i žestoki karakter metal glazbe kultnog benda Iron Maiden.

Album “The Choir of Beasts” izašao je ove godine u izdanju NoCut Entertainment iz Hamburga, i Menarta/Beton Musica koji je izdavač za regionalno tržište. Produkcijski ga potpisuju Marko Matijević Sekul (Manntra) i Žarko Pak.
Metaklapa je za svoj album prvijenac odabrala deset pjesama zanimljivih i izazovnih za klapsku obradu od svima poznatih, primjerice „Fear of the Dark”, “Aces High” ili “Wasted Years”, do “Flight of Icarus” ili “Caught Somewhere in Time”.

„Njihova je muzika iznimno pogodna za transformaciju u čisti a cappella klapski aranžman, no dok nismo krenuli s projektom, nismo ni sami bili svjesni koliko metal može klapski zvučati. Pjesme su obrađene najčešće u 4 glasa, premda su nerijetki dijelovi s 5 različitih vokalnih linija, što im daje vrlo neobičnu gustoću u zvuku. Naš menadžer Jochen Kühling i izdavači iz NoCut Entertainmenta oduševljeni su idejom obrade heavy metal pjesama na klapski način i smatraju da je to nešto jedinstveno što se ne može kopirati drugdje u svijetu“, ističe Dino Demicheli. Namjera im je, kaže, projekt prvenstveno predstaviti vani te se pohvalio da je Metaklapa dobila poziv na Wacken festival, jedan od najvećih svjetskih festivala heavy metal glazbe na svijetu. Ovoga proljeća pozvani su i da nastupe na festivalu u Daruvaru i na Malom Lošinju, planiraju održati i zagrebačku promociju albuma, a nakon toga očekuje ih nekoliko nastupa u inozemstvu.

Ipak, prije svega, s najvećim iščekivanjem se raduju dugoiščekivanoj promociji u Splitu. Ne samo jer će po prvi put izvesti većinu albuma, već i zbog toga što će to biti u Dioklecijanovoj palači.

„Ona je od velikog značaja kako za naš kulturni identitet tako i unutar svjetske spomeničke baštine, stoga ćemo s osobitim guštom u spomeniku pod UNESCO-ovom zaštitom izvesti pjesme Irom Maidena na način vokalnog muziciranja koji je kao nematerijalna kulturna baština od 2012. godine također pod okriljem UNESCO-a.
Dođite i poslušajte ovaj jedinstveni glazbeni spoj uživo!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X