Mladen Puljiz i Boa II obilježavaju 45 godina glazbene karijere u Tvornici kulture

Boa II (Foto: Doringo Photography)

Boa II ove jeseni obilježava 45 godina djelovanja. Koncert pod nazivom „Mladen Puljiz – 45 godina glazbene karijere“ održat će se u četvrtak, 14. studenog 2024. godine, a bend će izvesti omiljene pjesme iz bogate diskografije.

Bend Boa u sedamdesetim su godinama prošlog stoljeća osnovali Mladen Puljiz i Slavko Remenarić, a vlastiti su zvuk razvili pod utjecajem art rocka i funka. Bend se službeno razišao 2017. godine, a Mladen je tada okupio novi sastav pod nazivom Boa II. Tijekom 45 godina karijere Mladen je s bendom snimio čak 10 albuma, a posljednje je izdanje, album „Sinovi i kćeri“ objavljeno 2023. godine. Tijekom više od četiri desetljeća, Boa je svoju kreativnost kanalizirala u snimanje više od deset albuma: „Boa“ (1981.), „Ritam strasti“ (1982.), „Govor tijela“ (1983.), „Prvi val“ (1990.), „81-92“ (1992.), „Kraj djetinjstva“ (1994.), „Dnevnik putovanja, skice ostanka“ (2006.), „VII“ (2012.), „Indigo“ (2013.), „Dok glazba traje“ (2016.). Posljednje je izdanje „Boa – Tvornica kulture Live 25.3.2017.“ objavljeno u obliku Blu-Raya povodom 30 godina od objavljivanja prva dva albuma benda. Bend BOA surađivao je s brojnim renomiranim glazbenicima poput Josipe Lisac, Dine Dvornika, Massima, Remi i Vanne. Jedan od najvećih uspjeha benda bio je i nastup kao predgrupa neponovljivom Davidu Bowieju pred čak 50 tisuća gledatelja 1990. godine. Prvi je album BOA II s novim članovima benda objavljen 2018. godine – „BOA II“, a na njemu su okupljene najveće dotad objavljene uspješnice.

„Brzo je prohujalo 45 godina od prvih nastupa grupe Boa po Mjesnim zajednicama općine Maksimir, nastupa u Studentskom centru, Lapu, Kulušiću te diljem bivše države, snimanja prvih albuma u Švedskoj, suradnji s vrhunskim glazbenicima s ovih prostora… Na ovom koncertu u Tvornici svirat ćemo moj izbor pjesama s deset autorskih albuma, pjesme koje najviše volim izvoditi uživo sa sjajnim glazbenicima: Martinom Banić Petrlić (vokal), Lukom Banićem (gitara), Elvisom Sršenom (klavijature, vokal), Brankom Štrbićem (bas) i Franom Puticom (bubanj) te gostima. Na osnovi nekoliko izvrsnih nastupa u Tvornici proteklih godina, i ovaj put možemo očekivati sinergiju benda i publike te uživanje u pjesmama koje traju već 45 godina“, poručio je Mladen.

Jedinstveni hitovi kao što su „Govor tijela“, „Stup od soli“, „Svi tvoji poljupci“, „Sinovi i kćeri“ i „Tako lijepa“ odvest će publiku na putovanje s omiljenim bendom koji već 45 godina svojim unikatnim izričajem kreira najljepše melodije i stihove.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 16 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 18 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 20 eura. U prodaji su i ulaznice za VIP galeriju po cijeni od 27 eura.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X