‘Modular’ Srđana Ivanovića otvara drugo izdanje Barone Jazz Festivala

Srđan Ivanović na Barone Jazz Festivalu

Vrhunske svirke pod zvijezdama drugo ljeto zaredom donosi Barone Jazz Festival koji ove godine počinje već u lipnju. Sve do kasnog ljeta na pozornici Tvrđave Barone izmjenjivat će se nagrađivani hrvatski i strani jazz glazbenici koji će ljubiteljima razigranih ritmova priuštiti večeri prvoklasnog muziciranja.

Prvi na rasporedu je koncert bubnjara Srđana Ivanovića.

“Modular” Srđana Ivanovića – Na pozornicu Tvrđave Barone u srijedu, 19. lipnja u 21:00 sati stiže jedinstvena vizija modernog jazza inspirirana Balkanom u izvedbi Srđana Ivanovića, glazbenika iz Pariza. Tom prilikom, energičnim nastupom predstavit će svoj deveti album “Modular”, nastao kao spoj senzibiliteta Istoka i Zapada, čiji ritmovi i melodije odražavaju posvećenost istraživačkom i inovativnom jazzu.

Ivanović inspiraciju crpi iz vlastitog porijekla. Odrastanje u Ateni snažno je utjecalo na njegov pristup glazbi, dok je rodna Bosna i Hercegovina doprinijela tradicionalno balkanskim zvukom. Pečat je dao i studij u Nizozemskoj, kao i život u Parizu gdje surađuje s raznim glazbenicima.

U Šibeniku će nastupiti u sastavu koji čine Ludivine Isambourg, vrsna flautistkinja koja dolazi iz elektro-jazz scene i donosi veliku energiju bendu, Manu Codjia, legendarni gitarist s kojim surađuje od ranih 2000-tih i Matis Regnault, mladi basista s kojim često nastupa u Parizu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X