Monsieur Doumani u Močvari

Monsieur Doumani

Vrelo zvuka ugostilo je ove godine mnogo zanimljivih izvođača, ali sve bi ipak bilo nepotpuno da nam u goste ponovo ne dođu Monsieur Doumani. Ciparski genijalci su već dva puta bili u Močvari, oba puta napravili koncerte za pamćenje, a ne sumnjamo da će jedna od posljednjih godina najeksponiranijih europskih world music grupa i ovaj put, 8. studenog, oduševiti zagrebačku publiku.

Monsieur Doumani je osnovan 2011.. Svoj glazbeni stil su na početku vezali uz ciparske tradicijske pjesme, ali su brzo krenuli s autorskim pjesmama. Iako se poigravaju s tradicijom, oni u svojim tekstovima govore o velikim problemima u društvu, a posebnu pažnju pridaju podijeljenosti Cipra te se zalažu za brisanje granica na otoku/državi. Svojim aktivizmom Monsieur Doumani pomalo podsjećaju na punk i slične bendove, ali i pokazuju da se aktivizam ne mora nužno vezati samo za određeni stil glazbe.

Svoju DIY ideologiju Monsieur Doumani su pokazali i u izdavaštvu pa su prva tri albuma objavili u svojoj nakladi. Za svaki su dobivali sjajne recenzije na Songlinesu, fRootsu, Guardianu i svim drugim relevantnim medijima, a treći album “Angathin” im donosi i prvo mjesto na godišnjoj listi Transglobal World Music Charts. S njim su Monsieur Doumani već postali poznati u cijelom svijetu pa ih Songlines 2019. bira za najbolju world music grupu na svijetu.

Nakon svih tih uspjeha bend je ‘pokleknuo’ pa četvrti album, “Pissourin”, nije objavljen u vlastitoj nakladi nego za Glitterbeat Records, najvažnijoj world music izdavačkoj kući na svijetu, a taj ‘brak’ je donio veliki uspjeh za obje strane jer je “Pissourin” jednostavno poharao glazbeni svijet. Od Songlinesa i fRootsa preko
Globalsoundsa i Financial Timesa do Guardiana nizale su se jedna pohvalna recenzija za drugom, a album je odmah postao broj jedan na World Music Charts Europe i Transglobal World Music Charts.

Spomenimo i kako je pjevač grupe Antonis Antoniou ove godine objavio svoj drugi samostalni album “Throisma” koji je također polučio ogroman uspjeh.

Vrata 20 h, koncert 21 h
Upad u pretprodaji: 70 kuna
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 90 kuna

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X