Niko Novak i Vilim Mance u Začaranoj Močvari

Niko Novak (foto: Press)

U srijedu, 4. listopada, u Močvaru dolaze značajni slovenski kantautor Niko Novak te mladi zagrebački kantautor Vilim Mance.

Drugi imaju Leonarda Cohena i Nicka Cavea, mi imamo Niku Novaka. Tom rečenicom koju smo preuzeli iz jedne najave Novakovog koncerta u ljubljanskoj Gali Hali, najbolje se opisuje što to svira Niko Novak i koji mu je status u Sloveniji. On je jedan od najvažnijih slovenskih kantautora koji je na sceni prisutan već godinama, a koji dolazi u Močvaru promovirati svoj posljednji album “Ambition To Help Is A Killer”. Njegov specifični bariton ostavlja slušatelje bez daha, a uz Cohena i Cavea, neizbježne su i usporedbe s Markom Laneganom čije izvedbe u sebi prizivaju i Novakove pjesme.

Niko Novak glazbom se počeo baviti u bendovima Dicky B. Hardi i Duo Incurabili, a nakon što je jedan dio života proveo u Berlinu gdje je počeo kantautorsku karijeru. Pjesme piše na engleskom jeziku, a njegov nastup je mješavina pjevanja, pripovijedanja, ali i dramske izvedbe. Ponekad se čini kao da Novakovi nastupi nisu koncerti nego intimno predstavljanje njegove poezije.

Novakovi nastupi u Sloveniji redovno su dobro posjećeni, a sada ga ima priliku upoznati i Močvarina publika te otkriti zašto ga u susjednoj državi časte tolikim epitetima.

Vilim Mance novo je ime na zagrebačkoj kantautorskoj sceni. Piše lo-fi akustične pjesme na tragu Dylana i Cohena. Dosad je izdao dva albuma, “Bedroom Folk” i “Cheerful Love Songs” te EP “Arrival & Departure”. Do sada je gostovao na VIDA “Nevidljivi uživo” podcastu, HRT-u i OTV-u, a uskoro ćemo ga imati prilike čuti i u Močvari s njegovim prvim nastupom uživo.

Vrata 20h, koncert 21h
Upad u pretprodaji: 6 €/45,21 kn
Upad na dan događanja: 8 €/ 60,28 kn

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X