Nova zvijezda jazza Francesca Tandoi u Lisinskom

Francesca Tandoi u Lisinskom

Talentirana i uspješna talijanska pijanistica i pjevačica Francesca Tandoi stiže u Zagreb, a bit će to njezino prvo gostovanje u Hrvatskoj. Nastup na JazzHR-u rezerviran je za srijedu, 28. veljače u Maloj dvorani Lisinski s početkom u 20:30 sati. U Zagreb stiže iz Milana, gdje večer prije svira u tamošnjem Blue Noteu. A samo početkom ove godine ugostili su je i Berlin i Beč, i Stuttgart i Köln.

Nedavno je četiri večeri zaredom pokorila i pariški Le Duc, a svi hvale njezinu impresivnu svirku, senzualni vokal, vratolomna sola i energični swing. Francesca je nova zvijezda na međunarodnom jazz nebu. Uspoređuju je čak i s Dianom Krall. Prava je sreća, stoga, da u sklopu svoje Bop Web turneje prvi put u svojoj karijeri stiže i u Zagreb.

Još iste večeri – već u 19:30, na JazzHR-u dočekuje nas naš cijenjeni gitarist i skladatelj Davor Doležal s kvartetom koji nosi njegovo ime. U društvu Nikole Šanteka za klavirom, Zvonimira Šestaka za kontrabasom te Mirsada Dalipija na bubnjevima predstavlja materijal s aktualnog albuma “Strange Beauty”, a kao posebnog gosta najavljuje Matiju Dedića.

Koncertna večer 28. 2. powered by JazzHR ponudit će, stoga, doista toliko toga – od Davor Doležal Quarteta feat. Matija Dedić, do Francesce Tandoi koja će, kako sam Doležal kaže, nakon njihove tople i elegantne svirke “spržiti sve svojim bebopom”.

Koncert Francesca Tandoi Trija realiziran je u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu.

Ulaznice za ovaj događaj 28. 2. osigurajte na vrijeme na blagajni Lisinski ili u sustavima ulaznice.hr i entrio.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X