Novi program MUSIC ON u riječki Pogon kulture dovodi grupe Bad Daughter, Šarena pojava i Valovi

Bad Daughter u Areni Pula (foto: Vedran Metelko)

Zadnja subota u rujnu (30. 9.) rezervirana je za novo izdanje programa pod nazivom Music ON! Još jedna lepeza žanrova podcrtanih s novim i aktualnim imenima alternativne glazbe: Bad Daughter, Šarena pojava i Valovi.

Bad Daughter dolazi premijerno u Rijeku promovirati svoj sjajni i nagrađivani debi album “Let Me Panic”. Pjesme plešu unutar indie pop žanra, s osjetnim naslanjanjem na elektonsku glazbu. U tekućoj godini osim rada na novim pjesama iza nje je niz sjanih nastupa (između ostalih otvaranje za Florence + The Machine u pulskoj Areni), a bogatija je i za statue Pop&Off izvođača godine te za Pjesmu godine za singl “Bite Your Tongue”.

Riječka publika će napokon moći i pogledati hvaljeni rap rock band Šarena pojava. Diskografski su prodrmali scenu s svojim prvijencem “Ravnoteža”, ali prava potvrda kvalitete dolazi do izražaja u live nastupima.

Kako sami kažu pjesme su im društveno-socijalne, intimno-ljubavne i satirično-humoristične tematike, tečno odrepane, te ojačane zvučnom slikom čvrstog rocka, grungea i punka.

Večer zaokružuju lokalni dečki okupljeni iza imena Valovi. Za ovu priliku otkriti će stvari s nadolazećeg EP-a, i podsjetiti na svoj (za sad) jedini album “Svalbard”. Što se glazbenog stila tiče osjeti se utjecaj indie rocka, emo-punka i diska.

Music ON! je na program u subotu, 30.9. u Pogonu kulture.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 11 eura dostupne su u Dallas music shop Rijeka i preko sustava Entrio, a na dan koncerta cijena im skače na 15 eura.

Program je djelomično financijski podržan od strane Ministarstva kulture i medija i HUZIP-a.

Music ON! je nastao kao ideja na reakciju u pandemijsko vrijeme virusa covid-19 kao poticaj da živa glazba ne smije utihnuti i/ili se preseliti isključivo u digitalni format.

O gostima:

Bad Daughter – Dunja Ercegović, koja je na široj glazbenoj sceni poznatija kao Lovely Quinces, kroz projekt Bad Daughter poigrava se unutar granica indie pop žanra dajući mu nešto tamniju, ali plesnu i pitku viziju. “Let Me Panic” nastajao je tri godine, a rađen je u suradnji s Leonardom Klaićem koji potpisuje produkciju i aranžmane. Pjesme plešu unutar indie pop žanra, s osjetnim naslanjanjem na elektonsku glazbu, odnosno kako Dunja dodatno pojašnjava pojašnjava, pune su utjecaja koji proizlaze iz svega što ona i Leo privatno slušaju. U tekućoj godini osim rada na novim pjesama iza nje je niz sjanih nastupa (između ostalih otvaranje za Florence + The Machine u pulskoj Areni), a bogatija je i za statue Pop&Off izvođača godine te za Pjesmu godine za singl “Bite Your Tongue”.

Šarena pojava – jedna je od onih pojava – pardon, grupa – koje su začete slučajnim susretom u kasnim satima jednog dobrog tuluma. Dva dečka iz Siska, Mirko Međed – rocker u duši, s dugogodišnjim stažem u bendu Pištolj na gumene metke – i Dario Županić – u tamošnjim hip hop krugovima poznat i kao Župnik – kliknuli su na prvu te se našli u zajedničkom projektu. Ubrzo su nanizali naramak pjesama društveno-socijalne, intimno-ljubavne i satirično-humoristične tematike, tečno odrepane, te ojačane zvučnom slikom čvrstog rocka, grungea i punka. U bend uskoro uskaču kolege im Matija Lović na bubnju, Valentino Žmirić na basu i Sven Tomanić na trubi. A nakon svega pridružujem im se i Marin Galić na saksofonu, te Pojava postaje kompletna. I šarena.

Valovi – U proljeće ove godine kompletira se postava benda Valovi za kojeg sami kažu da je nastao slučajno. U proteklih pet godina mogu se pohvaliti s nekoliko dojmljivih živih nastupa kao i albumom prvijencom “Svalbard”. Bend je u uzlaznoj putanji, a trenutno radi na novom EP-u imena “Barbados” koji bi do kraja godine trebao ugledati svjetlo interneta. Što se glazbenog stila tiče osjeti se utjecaj indija, ema, panka i diska no kako bi se svi članovi benda složili, sve je to pop.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X