Nürnberg u Močvari

Nürnberg

Nakon malo više od godinu dana i fantastičnog koncerta koji su priredili zagrebačkoj publici, bjeloruski dvojac Nürnberg na krilima novog albuma “Adhaz” vraća se u Močvaru s ovećim naramkom vrhunskog post punka. Datum za pribilježiti u crne notese je 8. listopada (utorak). Ulaznice po early bird cijeni mogu se kupiti preko Hangtime ticketinga. Nakon toga će im pretprodajna cijena biti 16 eura, dok će na ulazu koštati 19 eura.

Nürnberg je post-punk duo koji je 2016. nastao u glavnom gradu Bjelorusije. Rad benda je snažno određen depresijom post-sovjetskih urbanih sredina, egzistencijalizmom, društvenim problemima u suvremenom industrijskom svijetu, pritiskom i umorom, ali i nekim bitnim osjećajima koji nas čine više ljudskima – da možemo i voljeti i biti empatični. Njihova glazba je tamna, turobna, atmosferična i energična. Pod utjecajem je zvuka britanskog post-punk/new-wave/coldwavea iz 80-ih godina, ispunjena melankolijom, tjeskobom i očajem, obasjana svjetlucavim reverbom i gorko-slatkim melodijama. Prvi demo objavili su u kolovozu 2017., a nakon toga su autorski bili više nego plodni.

Ovom će prilikom promovirati svoj treći album “Adhaz” koji je svjetlo dana ugledao u veljači ove godine. Ovi Bjelorusi su nastupali i na velikim europskim festivalima i showcaseovima: “Waves Vienna”, “Eurosonic Noorderslag” i “AtlasWeekend Kijev”, kao i na koncertima i festivalima diljem Bjelorusije, Poljske, Rusije, Latvije i Ukrajine. Više nego dovoljno razloga za posjetiti Močvaru 8. listopada pa se vidimo tamo! Dan ranije bend će nastupiti u beogradskoj Zappa Bazi, također u organizaciji Hangtimea.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X