Osmo izdanje Međunarodnog jazz festivala ‘Fest Jazza’ 8. i 9 srpnja u Koprivnici

Fest Jazza

Koprivnički jazz festival „Fest jazza“ Koprivnica i ove će godine drugog vikenda u mjesecu srpnju ugostiti brojne glazbenike na ljetnoj festivalskoj pozornici u centru grada. Ovo će biti osmo izdanje festivala već dobro poznatog svim ljubiteljima jazza, dobre zabave i ljetnih koncerata. U 2 dana festivalskog programa, a pod neizostavnim motom ‘Dijelimo radost i glazbu’ / ‘Share happiness & music’ Koprivnica ponovno postaje središte glazbenih zbivanja.

Ovogodišnji ‘Fest Jazza’ otvoriti će svojim nastupom The Gentleman & Big Band Bjelovar. Njegov posljednji album “Hide & Seek” glazbena je kritika proglasila jednim od najboljih glazbenih ostvarenja objavljenih u Hrvatskoj u 2021. godini. U Koprivnici će se The Gentleman predstaviti uz orkestar Big Band Bjelovar izvedbama svojih pjesama u potpuno novim aranžmanima koje je posebno za ovu priliku napisao dirigent Bruno Bišćan. Prvu večer festivala nastupa i glazbeni sastav B’s FUNstallation, zajednički projekt šestorice sjajnih jazz glazbenika koje je okupio trubač Zvonimir Bajević.

U Koprivnicu po prvi put dolazi jazz sastav iz Italije i to zahvaljujući suradnji Udruge glazbenika Jazz klub Koprivnica i Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu koji je pomogao u realizaciji i sufinanciranju koncerta. Iz Barija na jugu Italije nastupiti će jedan od najboljih i najoriginalnijih jazz saksofonista na talijanskoj jazz sceni – Gaetano Partipilo sa svojim bendom Boom Collective. Njihovi su koncerti uživo prava eksplozija zvuka i u stanju su osvojiti čak i najzahtjevniju publiku.

Druge večeri moći ćete uživati u koncertima kvarteta Ivana Bonačića, hvaljenog dubrovačkog saksofonista, te glazbenog dua freekind situiranog u Austriji, a koji čine hrvatska pijanistica i vokal Sara Ester Gredelj i slovenska bubnjarka Nina Korošak-Serčič.

U jutarnjem subotnjem programu koprivničkog jazz festivala po prvi puta nastupaju Puhački orkestar grada Koprivnice, te Big Band Hrvatske liječničke komore iz Zagreba. Glazbene radionice za djecu ‘Zika, zika, muzika’ već tradicionalno su dio festivala, a ove godine održat će se u Domu mladih Koprivnica u petak 8. srpnja uz prethodnu najavu i u dva termina – za predškolski uzrast i za osnovnoškolce. Nakon glavnog programa na velikoj pozornici u centru grada, koncerti i jam sessioni će se nastaviti u Klubu Nautilus, gdje će u sklopu programa ‘Festivalska noć’ i ‘Jazz Newbies’ nastupiti I.L.M. Trio iz Nagykanizse i Moonlight Sessions Band iz Koprivnice, te brojni drugi glazbenici u sklopu neizostavnog jam sessiona.

Koncertni program festivala ove se godine ne može održati na glavnom gradskom trgu jer su na njemu u tijeku građevinski radovi, tako da je glavna pozornica smještena u Ulici Đure Estera, ispred Gradske tržnice Koprivnica. Više informacija o ostalim lokacijama saznajte na web stranici festivala.

U slučaju lošeg vremena, koncertni programi će se održati u Dvorani Domoljub, a ulaz na sve koncerte je slobodan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X