Pankrti u KSET-u

Pankrti

Legendarni ljubljanski Pankrti vraćaju se u KSET 25.11. nakon sedam godina izbivanja. Povodom 45. godišnjice postojanja i izlaska albuma „Live in Zagreb 1985.“ dolaze zagrebačkoj publici pokazati kako se svira i živi punk.

Osnovani su 1977. kao jedan od prvih punk bendova na ovim prostorima te ubrzo angažiranim tekstovima, tvrdim zvukom i energičnim nastupima postaju popularni diljem bivše Jugoslavije. Prve singlove izdaju već sljedeće godine, a njihov debitantski album „Dolgcajt“ smatra se jednim od pokretača novog vala. Jednako je hvaljen bio i sljedeći – „Državni ljubimci“, a najveći komercijalni uspjeh postižu trećim albumom – „Rdeči album“, s poznatom obradom talijanske pjesme Bandiera Rossa. Razilaze se 1987. nakon oproštajnog koncerta te se 1996. ponovno okupljaju kako bi nastupili kao predgrupa Sex Pistolsima u Ljubljani. Od 2007. nastupaju za godišnjice i posebne prilike, a posljednji su put u Zagrebu bili daleke 2015. godine upravo u
KSET-u.

Novu priliku za iskusiti koncert živućih legendi dobit ćeš krajem studenog na kojem će promovirati album Live in Zagreb 1985. u istoj postavi koja ga je i snimila:

Peter Lovšin – vokal
Bogo Pretnar i Marc Kavaš – gitare
Boris Kramberger – bas
Slavc Colnarič – bubnjevi

Ulaznice će se moći kupiti u pretprodaji po cijeni od 90 kn, a na ulazu će cijena iznositi 110 kn.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X