Još jednom novi datum za Paraf u Boogaloou

Paraf (Foto: Paulo Dukić)

U subotu 23. rujna riječke punk legende Paraf održat će svoj dugo odgađani prvi samostalni koncert nakon ponovnog okupljanja u Boogaloo Clubu. Ujedno će to biti i promocija njihovog novog albuma uživo nazvanog „DELTA live album 2022“ i reizdanja drugog albuma „Izleti“ na vinilu, oboje u izdanjima Dallas recordsa. Kao posebni gosti će nastupit dugogodišnji prijatelji grupe Paraf, još jedne legende riječke alter scene, grupa Grč i zagrebački punk rockeri Eksodus.

Na koncertu će svirati obje postave Parafa. Prva postava sa legendarnim Valterom Kocijančićem kao frontmenom, koja je 1980. objavila njihov prvi album „A dan je tako lijepo počeo…“ koji glasi za najbolji punk rock album na ovim prostorima i druga postava s vodećim ženskim vokalom, sa Pavicom Čabrijan aka Vim Cola koja je zamijenila Valtera Kocijačnića. U drugoj postavi su objavili album „Izleti“ (1981) koji slovi za jedan od najboljih post punk tj. novovalnih albuma na ovim prostorima i album „Zastave“ (1984) koji je jedan od prvih post punk dark albuma na ovim prostorima. Tako će Paraf proći kroz cijeli svoj opus i odsvirati sve svoje hitove, od punk himni sa prvog albuma „Na tragu“, „Narodna pjesma“, „Perpekstiva“, „Visoki propisi“, novoalne hitove sa drugog albuma „Pobuna bubuljica“, „Želim biti vojnik“, „Ružan san“, sa trećeg „Željko“, „Zastave“,…. Naravno, tu će biti i „Rijeka“ i „Moj život je novi val“ koje su objavljene tada na singlu, a nalaze se i na reizdanju prvog albuma, pa nikad objavljena „Goli otok“, pa „Fini dečko“, prvi singl sa Vim Colom koji je također izašlo samo kao singl, a sada se nalazi i na reizdanju drugog albuma „Izleti“ kao i nikad objavljena „Praznik“. Pored poznatog opusa će Paraf odsvirati i svoje nove pjesme „Bez lica“, „Dosta!“ i „Novi Berlin“. Valter Kocijančić i Vim Cola, originalni basist Zdravko Čabrijan – Zdrave i izvorni klavijaturist Raul Varljen su sada pojačani izvrsnom Ivom Močibob na vokalima, uvijek furioznim Vladom Simcichem Vavom (ex Laufer) na gitari, Denijem Šesnićem na drugoj gitari, te Alenom Tibljašem na bubnjevima, tako da Paraf sada uživo zvući močnije nego ikad.

Prošle godine je Paraf u riječkom Exportdrvu održao koncert na kojem su predstavili pored materijala sa svoja tri legendarna albuma i prvi put uživo izveli nove materijale među kojima je publika imala priliku čuti “Bez lica”, “Dosta!” i “Novi Berlin” i sve to snimili audio i video te će uskoro izaći live album sa tom snimkom pod nazivom “DELA live album 2022”. Prvi live video uradak sa toga koncerta Parafi predstavljaju pjesmom “Želim biti vojnik”, originalno s albuma “Izleti”, a nakon toga su izašli i spotovi za pjesme „Javna kupatila“ (original sa albima „Izleti“i „Goli otok“ (neobjavljena pjesma iz prve faze benda).

Kao posebni gosti će na ovom koncertu nastupiti još jedne riječke legende, bend koji na žalost nije imao sreću objavit album u ono vrijeme, ali su i bez toga upisani zlatnim slovima u povijest riječke, hrvatske, a i ex YU alternativne rock scene, kontraverzna grupa Grč. Grč postoje od 1982. godine, a nihov album prvijenac „Sloboda narodu“ koji je trebao izaći na vinilu 1987. izlazi tada samo na audio kazeti. No, njihove dvije pjesme se ipak pojavljuju na riječkoj legendarnoj kompilaciji „Rijeka, Paris, Texas“. Grupa se nakon toga radi raznih tenzija razilazi. Godine 2008. Grč izdaje svoj prvi CD – „Još ima krvi“ na kojem se nalazi 16 pjesama koje su presjek njihovog rada od početka tj „Slobode Narodu“ do tada, a nakon toga napokon izlazi i „Sloboda narodu“ na vinilu. Tada u bend dolazi gitarist Orijen Modrušana – Orija i Grč postaje ponovo aktivniji. Grč je kontraverzan bend s glazbom inspiriranom post punkom, morbidnim ali visoko kvalitetnim tekstovima i performansima na koncertima koje izvodi riječka legenda, frontmen Zoran Štajduhar – Zoff.

Prvi će na pozornicu izaći zagrebački old school punk rock bend Eksodus koji je također u svojoj prvoj fazi svirao sredinom osamdesetih, točnije od 1983. do 1987. te prešao iz punk rock faze u post punk fazu kao i Paraf. Ponovo su se okupili 1998. i od tada sviraju svoj stari, kao što su napravili i novi materijal.

Vrata se otvaraju u 20 sati, Eksodus će izaći na pozornicu u 20:30, Grč u 21:15, a Paraf u 22:15 sati.

Ulaznice kupljene za prijašnje odgođene datume (17.11.2022. i 11.03.2023.) vrijede za ulaz na novi datum koncerta.

Cijena ulaznica iznosi 15 € pretprodaji te se mogu kupiti preko Entrio.hr online i na Entrio prodajnim mjestima kao i Dirty Old Shopu – Tratinska 18 i Rockmarku – Hrvatske bratske zajednice 4 (NSB). Na dan koncerta će ulaznice košati 18 €. Nakon koncerta od će se nastaviti 80’s Party by Tomi Phantasma. Posjetioci koncerta će moći ostati besplatno na 80’s Partyju dok će se za ostale ulaz naplačivati 4 €.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X