Popularni hrvatski true-crime podcast ‘Mjesto zločina’ ponovno uživo Vintage Industrial Baru

“Mjesto zločina” (foto: Yem)

Prvi hrvatski true-crime podcast “Mjesto zločina” nastavlja osvajati publiku, kako zanimljivim i dinamičnim tematskih epizodama, tako i nastupima uživo. Nakon turneje i showova u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, dubrovačko-zagrebački dvojac Tia i Filip ponovno svoj popularni podcast donose u live-obliku – u nedjelju, 4. lipnja stižu pred zagrebačku publiku, u Vintage Industrial Bar. Do sada su u Zagrebu održali dva nastupa i oba su bila rasprodana u roku od 24 sata, stoga vrijedi požuriti po svoje ulaznice za prisustvovanje showu uživo. Zbog velikog interesa publike, ovom prigodom su po prvi put u prodaji dostupne i ulaznice za live-stream.

True-crime podcasti vrlo su popularna niša u svijetu, a interes za ovim žanrom osjetljivih tema o neriješenim slučajevima, ubojstvima i otmicama postoji i u regiji. Pokretači, autori i voditelji prvog hrvatskog true-crime podcasta “Mjesto zločina” – Tia i Filip, ovu zajedničku priču započeli su prije dvije godine, a njihova popularnost otada neprestano raste. Način na koji predstavljaju izazovne teme slučajeva o serijskim ubojicama, kao i njihova kompatibilna voditeljska i prijateljska energija osvojili su publiku te su njihove epizode na digitalnim streaming platformama preslušane više od 300 tisuća puta.

Do sada su u svojim epizodama obradili više od 90 slučajeva; u prvoj epizodi podcasta komentirali su slučaj Eda Geina, zloglasnog ubojice koji je inspirirao i filmski klasik, Hitchcockov “Psiho”, a do sada su pričali i o Josefu Fritzlu, Richardu Ramirezu, Aileen Wuornos, Tedu Bundyju te o slučajevima s naših prostora, kao što su oni Vlade Taneskog, Ivana Milata, sestara Smiljane i Jasmine Srnec.

Najviše ih zanima psihološka strana slučajeva o kojima pričaju, a obzirom da detaljno obrađuju svaku temu, Tia i Filip često ističu jako važne teme poput reforme zatvorskog sustava, djelovanja i reforme policije te kao najvažniju poruku ističu važnost brige o mentalnom zdravlju. Iako su teme crne, kroz humor i prizmu svojih osobnosti predstavljaju ih na autentičan način koji osigurava da se slušatelji svaki tjedan ponovno vraćaju na “Mjesto zločina”.

Prošle su godine po prvi put predstavili i u svijetu popularan koncept održavanja podcast showa uživo, gdje pred publikom obrađuju jedan izabrani slučaj u manjem, intimnijem kapacitetu, a oba dosadašnja zagrebačka izdanja bila su rasprodana u jednom danu. Svoj novi live-show pred zagrebačkom publikom donose i u nedjelju, 4. lipnja u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, a ograničeni broj fizičkih ulaznica za prisustvo događanju uživo dostupan je u prodaji od srijede, 24. svibnja isključivo u Drito Baru i Dirty Old Shopu.

Zbog velikog interesa publike, ovaj put po prvi put predstavljaju i live-stream događanja te će ovaj show online putem moći pratiti i publika iz bilo kojeg dijela svijeta. Ulaznice za live-stream dostupne su u online obliku, putem platforme Core Events.

“Nakon turneja uživo koje su uključivale Zagreb, Split, Rijeku i Osijek, ovaj put odlučili smo otvoriti live show slušateljima iz cijelog svijeta. Putem online live streama ulazimo u vaše domove (ne, ovo nije prijetnja) neovisno u kojem dijelu svijeta se nalazite. Vidimo se na Mjestu Zločina” poručuju Tia i Filip i pozivaju publiku da im se 4. lipnja pridruže u Vintage Industrial Baru, uživo ili online.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X