Rocument u VIB-u: ‘Vlajternativa itd.’

Vlajternativa itd.

U srijedu 31. svibnja u Vintage Industrialu će se u 18:45 održati besplatna projekcija filma “Vlajternativa itd.”. Dugometražni dokumentarni film o Vlajternativa festivalu u Benkovcu autorski je rad multimedijalnog obrtnika, repera, pisca, snimatelja, redatelja, filmaša Ante Storića iz Šibenika.

U filmu se “pojavljuje preko 50 govornika/ica koji/e svatko na svoj način ispred kamere pričaju dojmove i iskustva sa doživljene, preživljene ili odsvirane Vlajternative. Film obiluje kadrovima Benkovca, isječcima s festivala, fotografijama s koncerata, tvrdom muzikom pank, rock i metal izvođača – bendova koji su svirali na Vlajternativi itd”.

Prati se nastanak i razvoj alternativne scene u malom gradu Benkovcu - centru Ravnih kotara i Bukovice koji je poznat po Benkovačkom sajmu i tradicionalnim manifestacijama koji su naglašavali i održavali ruralnu sliku grada, a onda se pojavila Vlajternativa.

Film je nakon trogodišnjeg rada završen u produkciji Suteren filma i uz pomoć povremenog tonskog snimatelja Marijana Kuvačića te uz sudjelovanje i suradnju članova i prijatelja udruge Vlajter-ego Benkovac i fotografa Ivana Buvinića.”

Nakon premijernog prikazivanja u Benkovcu u travnju 2022. film je živio svoj život po prostorima diljem RH u različitim gradovima. (Rijeka, Pula, Split, Zadar, Šibenik, Osijek, Zagreb, Karlovac, Knin, Sveti Filip i Jakov, uskoro u Sinju). Prikazivan je i na DORF festivalu u Vinkovcima gdje je dobio posebno priznanje.

Važan segment projekta “Rocument u VIB-u” je besplatna radionica produkcije glazbenih dokumentarnih filmova “ROCKDOC” koja kreće ubrzo u Vintageu.

Program i projekcije su u potpunosti besplatni za sve gledatelje/ice i posjetitelje/ice.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X