RUNDA Digital Day #4 konferencija u HUB385

RUNDA Digital Day #4

Nakon prvog eventa Runda Digital Day konferencije u Skopju u sklopu PIN konferencije i showcase festivala, drugi će se održati u četvrtak, 1. prosinca 2022. u Zagrebu u prostoru HUB385.

Program ovogodišnjeg izdanja internacionalne glazbene konferencije čiji su partneri MERLIN, IMPALA i HDU-ZAPRAF, donosi tri panela te i nekoliko prezentacija i radionica.

RUNDA Digital Day #4 otvara pregled godišnjih aktivnosti i najvažnijih inicijativa IMPALA-e, s posebnim naglaskom na Impalin plan za reformu streaminga, koji će ujedno biti i uvod u prvi panel ‘How to grow a digital pie’ koji će za temu imati upravo streaming, kao i sve moguće modele prihoda od digitalne distribucije glazbe te inicijative za njihovo unaprjeđenje.

Slijedi prezentacija BELEM projekta koji se financira kroz EU fondove i u kojem je RUNDA uz 14 drugih kompanija jedan od partnera, a koji za cilj ima pojačavanje prihoda od monetizacije tekstova pjesama, između ostalog i kroz njihovo prevođenje na razne europske jezike. Jedan od panela donijet će diskusiju o aktualnom trenutku u live glazbenom sektoru, a novi načini građenja karijere izvođača u digitalnom svijetu tema su panela ‘Breaking an artist in digital world’.

Nakon premijernih regionalnih prezentacija Spotifya i Tidala na prošlim izdanjima konferencije, ove godine Runda Digital Day ekskluzivno donosi YOUTUBE prezentaciju na kojoj će se dobiti uvid u sve novitete sa jedne od vodećih globalnih digitalnih platformi. Jedan od vrhunaca ovogodišnjeg izdanja Runda Digital Daya biti će i predstavljanje aplikacije Session Studio koja pomaže autorima i kreativcima u digitalnom okruženju, a koju su zajednički osnovali Bjorn Ulvaeus iz ABBA-e, te renomirani svjetski autori i producenti Max Martin i Niclas Molinder, koji i dolazi u Zagreb na RDD #4.

I konačno na RUNDA Digital Day #4 u Zagrebu održat će se Impalina IMPACTS radionica za izdavače vezana na istoimeni projekt koji ima za cilj izgraditi nove kapacitete klimatskog opismenjavanja za nezavisne glazbene tvrtke diljem Europe kako bi im se pomoglo u smanjenju ugljičnog otiska.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X