Selofan u Močvari

Selofan

Grčka se scena poprilično udomaćila u Zagrebu, pogotovo ako pričamo o stoneru, psihodeliji i srodnim žanrovima, a sada će se paleta sjajnih koncerata proširiti i na nešto mračniji zvuk. Naime, premijerno u Zagrebu atenski cold/darkwave duo Selofan. Po svoju dozu crnila možete doći u petak, 24. veljače 2023 u Močvaru. Informacija o ulaznicama i početku pretprodaje bit će dostupna uskoro.

Selofan je nastao 2012. u Ateni, a čine ga Ioanna Pavlidou, koja je tad bila DJ, i Dimitris Pavlidis, koji je bio tonac u istom klubu kao i Ioanna pa su vrlo brzo došli na ideju da osnuju bend. Nisu mogli odoljeti sirenskom zovu gotike 80-ih, koji kombiniraju sa synth i analognim zvukom, ali istovremeno vole odlutati i u druge žanrove, što ih sve skupa čini poprilično jedinstvenom pojavom. Njihove pjesme vrlo su intenzivne, kako kroz melodije, tako i kroz liriku kraj koje je teško ostati ravnodušan, a skloni su je interpretirati na raznim jezicima: Joanna ističe da joj se najlakše i najprirodnije izraziti na njemačkom jer je živjela Saarbrückenu nekoliko godina.

Dosad su izdali šest albuma, a posljednji od njih, vrlo simboličnog naziva “Partners in Hell” promovirat će ovom prilikom u Močvari. Zanimljivo je da je tijekom korone duo krenuo u novi projekt koji su nazvali “Giovanna” koji je trebao ići u smjeru italo disca. Također imaju i vlastiti label, Fabrika Records. Sve u svemu, čini se da svi ljubitelji gotike, darkwavea i crnila 80-ih ne smiju propustiti ovaj koncert.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X