Sjeverozapad i Ivan Šaravanja u Začaranoj Močvari

Sjeverozapad

Okupljen s jedinstvenom vizijom, zagrebački Sjeverozapad će u klubu Močvara, u srijedu 15. veljače održati promociju albuma “Pomrčina“, a kao predgrupa pridružit će im se Ivan Šaravanja.

Album je uglazbljeni ciklus pjesama Stojana Vučićevića pod nazivom “Potpuna pomrčina Sunca na otoku Grguru petnaestog veljače 1961.”, stoga ne čudi što će se promocija održati upravo 15. veljače. Radi se o pjesmama i stihovima vezanim za pjesnikovo izdržavanje kazne na Svetom Grguru, a album je prvijenac kojim se Sjeverozapad predstavlja publici u svojoj zemlji i šire. Objavljen je 2. prosinca i do sada se našao na brojnim domaćim i regionalnim godišnjim listama najboljih izdanja u 2022. godini.

Članove benda čine Zvonka Obajdin na klaviru i vokalu, Nikola Brkljačić na gitari i vokalu, Helena Hena Ernoić na bas gitari i Hrvoje Matašin na bubnjevima.

Prije Sjeverozapada nastupiti će Ivan Šaravanja, dio psihodeličnog dua Bor, elektro-pop dua Tužni i dua koji vodi “nepostojeću” diskografsku kuću Prokulica Records. Ambijentalnu glazbu počeo je stvarati 2017. godine kao član danas umirovljenih Mokrih gljiva kada je svirao cjelonoćni koncert za spavanje. Posljednja izvedba održala se prošle godine u botaničkom vrtu u Innsbrucku. Šaravanja je svirao i u glazbenoj predstavi Balade Petrice Kerempuha, a skladao je glazbu i za nekoliko filmova.

Vrata 20h, koncert 21h.
Upad u pretprodaji i na dan događanja na blagajni kluba: 7 € / 52.74 kn

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X