Slušaj me #14 u KSET-u

Slušaj me #14

Nakon dvije godine izbivanja iz KSET-a program “Slušaj me” se u utorak 22.11. vraća doma. Govore: Ivica Prtenjača, Mile Kekin, Hana Tintor, Tomislav Biškup, Antonela Marušić i Velimir Grgić. Svatko od njih govori o jednoj pjesmi koja im je posebno bliska srcu (i uhu) nakon čega tu pjesmu poslušamo. Program počinje točno u 20.30 h, upad je besplatan, a večer moderira Andrija Škare.

Ivica Prtenjača
Nekoć poznatiji kao pjesnik, a u posljednje vrijeme, zahvaljujući nizu sjajnih romana, i kao prozni pisac, Ivica Prtenjača je i radijski urednik i voditelj, povremeni TV komentator, posvećeni promatrač svakodnevice i bivši rukometaš. Teško je izdvojiti samo jednu njegovu knjigu, ali naslovom se svakako ističe „Uzimaj sve što te smiruje”.

Mile Kekin
Da je snimio samo „Džinovski”, zadužio bi generacije, a nije, snimio je još naramak izvrsnih ploča sa svojim bendom. (Moramo li zaista napisati ime benda?) Da, okej, Hladno pivo, jedan od ključnih alternativnih bendova devedesetih i nultih i na njihovom čelu čovjek koji muziku stvara i sluša, čovjek koji glumi i piše, čovjek kojem, unatoč pankerskom backgroundu, nije strana ni akustična gitara i čovjek koji je, da parafraziramo njegovu pjesmu, jednostavno – naš.

Hana Tintor
Je li bahato nazvati legendom nekoga rođenog u 90-ima? Nema veze, “Slušaj me” nije dugo bio u KSET-u, a povratak je pravo vrijeme za bahaćenje pa se nećemo libiti reći da je Hana Tintor legenda hrvatske ilustracije. Netko tko takvom marljivošću, tko u takvim suludim količinama izbacuje ilustracije koje pršte toplinom, vedrinom i veseljem zaslužuje samo superlative. Ako je suditi po njezinim radovima, ova ilustratorica, autorica i animatorica kratkih animiranih filmova doista je rijetka biljka: netko tko svim srcem voli ono što radi. A vjerojatno i spava s olovkom u ruci. Veselimo se čuti što sluša dok je ta olovka u ruci.

Tomislav Biškup
Dijelu posvećenih pratitelja scene ovaj je junak poznat kao gitarist noise rock sastava Man Zero, a svojim je Facebook prijateljima poznat kao veliki obožavatelj jedne suvremene metal grupe. Toliko ih voli da o njima piše svaki dan. Osim stanovite grupe, obožava snooker, svoju suprugu i djecu. I Pištu. Ne onog Pištu.

Antonela Marušić
Ponekad Antonela Marušić, za druge pak, najčešće literarne, prigode Nora Verde, ova iznimna spisateljica se nekad bavila i glazbenom kritikom i muzika joj u životu znači mnogo. Ritma i melodije nikad dosta, a kad je ne sluša, onda muziku stvara. Pročitaj samo, primjerice, „Moju dotu”. Saznat ćeš- i rečenice mogu pjevati. I plesati.

Velimir Grgić
Baciš li oko na biografiju Velimira Grgića na internetu, vjerojatno će ti pasti na pamet dva pitanja. 1. Spava li taj čovjek ikad (autor 15-ak knjiga, scenarist, urednik, producent, novinar, umjetnički direktor festivala…)? 2. O čemu točno sanja ako ikad spava (napisao je knjige o K-POPu, TikToku, teorijama zavjere, o seksu i smrti u japanskoj kulturi i japanskim seks-fetišima). Da i nije napravio ništa od navedenog, Velimira bismo sigurno kad-tad pozvali u goste jer je bio jedan od idejnih začetnika i urednika našeg zauvijek najdražeg, i nikad prežaljenog, pop-magazina Nomad.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X