Stjepan Jimmy Stanić & The Boys održat će veliki božićni koncert u Tvornici kulture

Jimmy Stanić & The Boys u Vintage Industrialu (foto: Vedran Metelko)

Stjepan Jimmy Stanić, najstariji aktivni pjevač i živuća legenda domaće scene, održat će veliki božićni koncert 23. prosinca u Tvornici kulture uz pratnju svojih The Boysa. Jimmy se ponovno penje na stage kako bi sa zagrebačkom publikom podijelio svoje najljepše evergreene iz zaista bogate i dragocjene diskografije.

Stjepan Jimmy Stanić pravi je dokaz da su godine samo broj. Iako će u siječnju napuniti čak 95 godina, Jimmy se ne planira odvojiti od mikrofona i svjetla reflektora, stoga i dalje puni i rasprodaje klubove i koncertne dvorane. Istinska zvijezda i jedan od najvećih glazbenika zasjat će sa svojim bendom na omiljenoj zagrebačkoj pozornici i ovoga prosinca. Purgerski švaler koji, osim što izvodi svoja glazbena remek-djela, zbija prvoklasne šale, prepričava anegdote i crtice iz života, nikoga u publici ne ostavlja ravnodušnim ni ozbiljnim, pa se koncert često pretopi u duhoviti dramski stand-up show. S karijerom dugom preko 70 godina na njegovom se repertoaru nalaze najvrjedniji evergreeni, starozagrebački šlageri i jazz standardi. Njegove su izvedbe uveličane vrhunskim instrumentalistima, vjernim pratećim bendom The Boys kojega čini iskusan i fantastičan tročlani sastav: Nenad Jura Vrandečić, Mario Igrec i Hrvoje Galer. Da bi nastup bio potpun, na pozornici im se redovno pridružuje i Jimmyjeva supruga Barbara Trohar.

Svoju je debitantsku ploču ”Cowboy Jimmy” objavio 1954. godine, a njegov je prepoznatljivi bariton otad i njegov najljepši instrument. Osim što se istaknuo kao vrhunski jazz glazbenik i kontrabasist, Jimmy je među prvima na našim prostorima počeo izvoditi rokenrol uživo. Glazbenu je povijest obilježio, ali i nastavlja obilježavati na brojne načine. Svoje je najrecentnije izdanje, album ”91+” snimljen u veličanstvenoj suradnji s Orkestrom Josipa Cvitanovića, objavio 2020. godine za Croatia Records. Na njemu je objedinio neke od nezaboravnih numera kao što su ”Moja kobila Suzy”, ”Jutro će promijeniti sve”, ”Mimi”, ”Mama Inez” i ”Prolazi sve”. Katalog pjesama koje je tijekom svih ovih godina izvodio jedinstveni Jimmy Stanić raznolik je i neizbrojiv, a njegove su melodije vječne, nikada ne blijede i još uvijek čuvaju svoj sjaj koji nesebično i rado dijeli s publikom svakom novom izvedbom. Njegov repertoar objedinjuje različite žanrove i teme – od nježnih i romantičnih poput ”Noćas”, ”Kaži, zašto me ostavi”, ”Moja najljepša zvijezda”, preko jazzerskih do šaljivih i veselih pjesama od kojih su ”Dimnjačar”, ”Vragoljanka” i ”Zašto si pospan, čo?” samo neke.

Nakon što je Dan zaljubljenih proslavio s rasprodanom Tvornicom, legendarni i neponovljivi Stjepan Jimmy Stanić u prosincu će opet uživati sa zagrebačkom publikom. Uoči božićnih blagdana, Jimmy i bend Šubićevu će pretvoriti u šarmantnu starogradsku ulicu donoseći pjesme koje su s pravom zadobile status klasika.

Ulaznice po early bird cijeni od 15 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Cijena regular ulaznice iznosit će 18 eura. U prodaji su i ulaznice za sjedenje na parteru po cijeni od 20 eura te VIP ulaznice po cijeni od 23 eura.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X