Šumski u Kotaču

Šumski (foto: Ratko Mavar)

Pulski klub Kotač najavljuje bogat glazbeni program od tri koncerta u pet dana uz gostovanja odličnih regionalnih bendova. Nakon što u petak priču otvori Auf Wiedersehen, u subotu 24. rujna nastupit će Šumski. Koncert će se održati u klubu Kotač s početkom u 20 sati.

Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova – od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova. Osim u Hrvatskoj, nastupali su u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Šumski su objavili šest albuma – „Lov na vile“, „Safari“, „Baba spava“, „Ronioci“ te „Ostrvo ledenog kita“ iz 2018., čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”.

Najnoviji album “Kolobari”, nakon uspješno završene crowdfunding kampanje, ugledao je svjetlo dana proteklog petka. Novi uzlet benda obilježile su svirke po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i SuperUho, kao i fantastične recenzije pretposljednjeg albuma u hrvatskim i slovenskim medijima te prisustvo na skoro svim listama albuma godine. Prošle godine su obilježili čak 30 godina djelovanja, a snimili su i muziku za dječji animirani film. Vraćaju se nakon tri godine od zadnjeg koncerta u Kotaču, a publika će imati prilike svjedočiti koncertnoj premijeri najnovijeg albuma.

Prije i nakon koncerta publiku će svojom glazbenom selekcijom zabavljati Igor Dražić.

Cijena ulaznice za sve koncerte je 40 kuna, dok za mlađe od 25 godina iznosi 25 kuna.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X