Tex Perkins and the Fat Rubber Band u Močvari

Tex Perkins and the Fat Rubber Band

Australija, taj mitski pustinjski kontinent milijunima milja oceana udaljen od naših sigurnih europskih domova, poznat je kao iznimno nemilosrdno i negostoljubivo mjesto gdje fejkanje i preseravanje nikad nisu imali prođu. Tamo su stvari postavljene vrlo jednostavno – Ili si real deal, ili te nema, frende!

Možda upravo zbog toga već desetljećima dolje u crvenom pijesku među zmijama i škorpionima niču najautentičniji, najuvjerljiviji i najnepretenciozniji bandovi na svijetu – od Atlanticsa i Easybeatsa u 60-ima, preko AC/DC, Saintsa i Scientistsa iz zlatnog razdoblja 70-ih i ranih 80-ih, sve do njihovih novovjekih nasljednika kao što su The Chats, Amyl and The Sniffers ili King Gizzard & the Lizard Wizard.

No najveći među njima nije onaj neki lik koji pazi na svoju frizuru i nastupa po jarunskim festivalima, nego čovjek čije ime se u znalačkim krugovima izgovara sa strahopoštovanjem – Tex Perkins. Izgovorimo ga još jednom (i zamislimo se!) – TEX PERKINS!!! Da, tako već može… Blagoslovljen demonskom karizmom i glasom koji je u jednom trenutku topao i zavodljiv kao valovi plaže Bondi, a već u sljedećem gromovit poput oluje nad svetom planinom Uluru, ovaj neprikosnoveni kralj australijane na svom je dugom i zavojitom rock’n’roll putu s različitim bandovima izdao na desetine albuma nulte kategorije coolnessa i ostavio tragove dublje od kotača 50-metarskog kamiona pri ulasku u Alice Springs.

Slušali ste ploče Beasts of Bourbon, The Cruel Sea, Dark Horses ili Tex Don and Charlie? Niste? Onda je vrijeme da se zamislite i nad vlastitim glazbenim ukusom i obrazovanjem. Jer radi se o klasicima na kojima se swamp, blues, country, funk, hard rock, ili bilo koji drugi korijenski američki žanr kojeg se Tex i njegovi prašnjavi pajdaši dotaknu pretvara u suho zlato. S onim specifičnim premazom down under drčnosti o kakvoj mi ovdje možemo samo sanjati. Što je i razumljivo, jer kada pogledamo prema jugu mi vidimo Crikvenicu i Novi Vinodolski, a oni Tasmaniju i Antarktiku.

U novom poluakustičnom projektu Tex Perkins and the Fat Rubber Band, inspiriranom legendarnim albumima koje je Link Wray snimio ranih 70-ih s braćom i prijateljima u obiteljskoj brvnari u Sjevernoj Karolini, Tex kao da svodi račune s bogom, vragom i samim sobom kroz hipnotičku kantrijanu okusa vatre i sumpora. I naravno, životne gorčine i mudrosti. One stečene na teži način, jedini koji poznaje.

Činjenica da će ovaj izraubani div svojim teškim korakom zakoračiti na pozornicu Močvare po značaju je ravna otkriću opala u vreloj nedođiji oko gradića Coober Pedy početkom prošlog stoljeća. I nešto čemu se Vjeran kult njegovih zagrebačkih obožavatelja nada još otkad su se oprostili s pubertetom… 16. svibnja godine Gospodnje 2023. konačno će svanuti i taj dan.

Utorak, 16.5.2023., vrata 20h, koncert 21h
Pretprodaja: 12 € / 90,41 kn
Na dan koncerta: 15 € / 113,02 kn
Posebna australska akcija:
upad u pretprodaji za dva koncerta – 14.5. Mick Harvey, J.P. Shilo & Sometimes With Others i 16.5. Tex Perkins and The Fat Rubber Band: 24 € / 180,83 kn (limitiran broj karata)
Ulaznice: bit.ly/mickharvey-ulaznice

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X